30 november 2009

Hemma

Usch vad det är tråkigt att vara hemma. Jag har egentligen inte ens börjat jobba och jag är redan uttråkad... Ja, sådan är jag. Vägrar känna efter hur jag mår, jag har bestämt mig för att ta det lugnt hela dagen oavsett om jag börjar känna mig bättre. Kan säga att jag känner mig hungrig i alla fall och det var inte igår..

Tänker på dig idag pappa!!



Kram Eva

29 november 2009

Biverkning

Många säger att det kan vara en biverkning av vaccinationen. Mitt illamående alltså. Ja, det kan det ju vara för det var ju 7 dagar efter som jag började kräka och biverkningarna kan hålla i sig i upp till 14 dagar har jag precis läst.

Ingen av mina familjemedlemmar känner något.

Ja, ja det bidde en snabb bantningskur ;o). Synd man äter upp sig snabbt och synd att jag fortfarande mår jäkligt illa.



Kram Eva

Inget som planerat


Efter att ha suttit i möte med chefen flera timmar så var det så dags för lunch. Detta var i fredags. Snabbt skulle det gå, för jag hade så många offerter att skriva innan jag kunde koppla av och hålla helg. Kollegorna handlade även till mig och mitt i lunchen tar det emot att äta... illamåendet bara sköljer över mig... Kastar lunchen, kastar mig in på kontoret och skickar iväg den absolut viktigaste offerten - tillbaka till chef och kollegor och säger; "Hej, jag sticker hem och kräker lite...."


Ja, och så var det. Hela fredagseftermiddagen och kvällen spenderade jag med att studera insidan av toalettstolen och spannen... Hujeda mig vad illa jag mådde och så synd jag tyckte om mig själv. Jag blev nämligen "karantäniserad.." av familjen och fick ligga på ovanvåningen. Efter fem timmar, så gick det över och jag var hungrig... Jättekonstigt allt. Fick i mig lite proviva och kollade Idol och röstade på Erik. Sedan sov jag hela natten och igår mådde jag primaliv!


Tur var ju det, för då hann jag ta fram alla adventssaker och ljusslingor och göra mitt eget pynt. I några timmar, sedan var jag helt matt.


Idag, söndag, mår jag illa igen - vad är detta????? Jag kräker inte, men jag mår konstant illa och hittar ingen ställning som är bättre än någon annan - jag vill krypa ur mitt skinn.

Det blir inget jobbande i morgon tyvärr. Jag ska kurera mig hela dagen och hoppas att jag vaknar utan illamåendet.

Hoppas ni har en skönare söndag än jag.

Kram Eva

27 november 2009

Ang. tidningar...

... kan då meddela att jag hann cirka 10 sidor innan jag somnade... Jag var så himla himla trött efter mina "vak-nätter" då jag väntat på att Wille ska börja kräka att jag inte orkade hålla mig vaken där i soffan inlindad i en filt.. Dessutom så tittade jag ju samtigit på GLEE och inte ens det såg jag klart.

Men men - nu är det snart helg och då ska det pyntas och donas och drickas glögg. Bjuder er på ytterligare en inspirationsbild från IKEA´s hemsida.


Trevlig fredag!
Kram Eva

26 november 2009

Tidningar

Men förstår ni.... jag ville egentligen inte iväg med Maja ikväll på ridningen. Jag hade egentligen inte tid.... Hemma i brevlådan låg båda mina tidningar "Lantliv" & "Allt i Hemmet" och alla handlar om julen!!!

Men, nu är jag hemma efter ett superpass på ridningen - Maja kollar "mammas pojkar" (ja, jag vet....) Wille sover och Staffan är och handlar glass (bland annat) - så nu ska jag slå upp första sidan av Lantliv som jag väljer som första tidning.

H Ä R L I G T!

Kram Eva

jag handlade ju igår...

inte jättemycket dock, men jag blev superglad över den nya produkten som kommit, nämligen Easy Rice. En riskokare!! Jag är vän av riskokare sedan 10 år tillbaka, men vår börjar blir dålig och den är ganska så skrymmande. Därför ville jag verkligen prova denna. 10-13 minuter i micron - kan det bli bättre?
Kram Eva

Macadamia - ridning - pynt


Blää, jag har ätit för många Macadamia-nötter... Fy vad äckligt det blir då. Usch, mår lite illa... Tråkigt när det är självförvållat ;o).

Än så länge har ingen ringt från dagis - hoppas det håller i sig. Vi vill ju pynta och fixa och dona i helgen inte ligga och kräka - suck. På tal om pynt, så vill jag nu verkligen till IKEA. Har ni kollat in deras hemsida nyligen? Man får himla massa tips från alla goa bloggare på hur man gör ett enkelt julpynt - se HÄR. Här följer lite inspirationsbilder. Alla bilder lånade från IKEA´s hemsida.
Dessutom kan man rösta på det man tycker är finast (på IKEA alltså -inte här...hehe)




Ikväll är det ridning med Maja. Tre gånger kvar, sedan är terminen slut. Funderar på om hon ska vara med i luciatåget på ridskolan. Det kräver en himlans massa kvällar att öva sång på - i stallet alltså. Hinner hon det? Jag får väl ta och prata med henne om det.

Önskar er en skön torsdag!
Kram Eva

Rehab

Ska försöka hinna med ett inlägg under lunchen, för nu ska jag till Rehab igen och få behandling. om jag har utfört träningsuppgifterna att träna inre bukmuskler? Tja... ganska bra i alla fall, men jag kan definitivt bli bättre :o)

Är nu även lite nervös att dom ska ringa från dagis för det är bara hälften av barnen och fröknarna där idag.... maginfluensa hägrar... Fy f-n.

Kram Eva

25 november 2009

Tupperware

Ikväll ska jag på Tupperware till kära T. Det är kul att bryta vardagen och träffa alla kära kompisar och så min mamma så klart!

Har "häck" på jobbet och var ute hela lunchen därför inget direkt inlägg idag. Kanske ikväll om inte träffen tagit musten ur mig hehe

Kram Eva

24 november 2009

Resa eller kamin

Vi vill så innerligt boka en resa till varmare breddgrader för sommaren 2010. Men det är ju så gräsligt dyrt... Men helt underbart skönt och roligt och barnen och vi har så himla skoj. Men så dyrt... Dagar man minns!

Dessutom vill vi installera en kamin och det kostar ungefär lika mycket men varar betydligt längre än en vecka.

Resa eller kamin? Resa eller kamin? Resa eller kamin?


suck....

Kram Eva

Gamla dokument

Finns nu att köpa på Fridas Gård.
Himla fina!!


Kram Eva

Tisdag

Tar min förmiddagsfika och funderar på hur jag bäst kan lägga upp mitt träningspass ikväll.

Jag hade bokat ett BodyPump-pass ikväll, men avbokade det igen då jag inte klarar av instruktörer som inte håller takten... Nä, det får nog bli på crosstrainern samtidigt som jag kollar Äntligen Hemma plus att jag ska göra dom övningar jag fick igår av sjukgymnasten. Det var ett bra "möte" på Rehab igår. Jag fick behandling och många förklaringar till varför jag alltid har ont.
Jag visste ju sedan innan att jag svankar för mycket och nu fick jag även veta att jag är "överrörlig" i ländryggen (låter som om jag är en häst) Mina muskler ömmar hela tiden och kotorna ligger lite "omlott" (ja så sa han inte men för att förklara) i svanken.
Han påpekade dessutom att detta ju är en "färskvara" och övningarna jag fått inte går att sluta med bara för att det börjar kännas bra igen - då kommer det tillbaka...

Jo, jag känner det......

Så idag ska det tränas inre bukmuskler så det står härliga till. Inte det lättaste dock, men väldigt behövligt.

Strålande sol just nu, hoppas den stannar kvar tills jag har lunch - en promenad väntar :o)!

Ha en skön dag!
Kram Eva

23 november 2009

Några foton



Jag är ingen speciellt duktig fotograf (då hade jag inte jobbat där jag jobbar...), så jag hoppas ni kan föreställa er hur det ser ut och hur det kommer att se ut :o)

Detta är vår högra sida i köket.... Katastrofsidan.... Den kommer att bli åtgärdad snart..

Knoppar i antik brons.
Vit panel, mörklaserade bänkskivor och titta; min diskmaskin :o)!


Mellan väggskåpen och bänskskivan skall det löpa en hylla där vi ska ställa dagligdags porslin.
Så att även Maja når...

Min blandare som jag är mycket glad för!

Jo, solen lyste minsann in i köket i lördags.

Nu, ska jag pipa iväg till Rehab. Måtte min rygg bli glad...

Kram Eva

22 november 2009

Lyssnar på Wille när han håller konsert här i vardagsrummet och sjunger "hope and glory" i sin mikrofon och spelar gitarr. Han är helt otrolig, så kärt det är. Han härmar andra stjärnor på scen och går fram och tillbaka och har samma uttryck och samma rörelser.

Jag har haft sovmorgon, det är fantastiskt skönt

Julbasar ska vi på idag. Det är scouternas årliga och det var några år sedan jag var där. Men idag känns det som att det kan vara kul. Kanske dom säljer något billigt julpynt? Vill vi, kan vi även gå på Julmarknad här i närheten. Två sängar ska levereras och så är det ju så klart köket....

Biverkningar av vaccinationen: Tja, jag hade mycket ont i armen igår, det kom efter hand och jag kunde knappt lyfta den. Men nu är det betydligt bättre och något annat känner jag inte.

Nä, nu ska jag sträcka mig lite, ha en bra söndag!
Kram Eva

21 november 2009

Lördag

Tecknad film, barnen i soffan hos mig, levande ljus tända, en kopp med rykande varmt kaffe och datorn i knät. Tja, det är en skön lördagsmorgon!

Om en stund ska vi väcka Staffan, käka frukost och sedan bege oss till badet. En timmes stojande men också lite allvar på badet är också något som vi "tagit tag i igen". Så förr-förra lördagen var Staffan iväg med barnen, men idag ska vi dit hela familjen. Maja tog 4 simmärken förra veckan, så dom skall vi lösa ut idag tänkte jag :o).

Därefter är det dags för mig att vaccineras!!


Så hur resten av lördagen blir har jag ingen aning om. Antingen så åker vi nästan alla till svägerskan och firar svågerns födelsedag.
Mår jag inte bra, så stannar jag hemma. Maja ska inte följa med, för hon ska på pyjamasparty.


Ikväll börjar ROBINSON! Äntligen!



Nu, är det dags att packa badväskan.

Ha en skön lördag!
Kram Eva


20 november 2009

Nu..


...packar jag ihop på jobbet för denna veckan och beger mig mot ICA Maxi för att handla härlig köttbit till ikväll :o)


Önskar er alla en härligt skön fredagkväll!
Kram Eva


Aj, det gör ont i ögonen - vad är det för något?





Aha! Det är solen :o)
Välkommen - du är efterlängtad!
Kram Eva

19 november 2009

Glömde.....

.... ju rapportera om köket;
Idag har Staffan målat panelen - nu börjar vårt lantkök verkligen växa fram. Det är så otroligt roligt!
Det som stör är rentvätten som ligger i jättehögar...
Synd bara att man inte har någon som kan komma hem till oss och stryka och tvätta. Just nu är det, det absolut tråkigaste jag vet och det mest tidsödande. Rentvätt ligger överallt - fy va tråkigt!
Men, jag har diskmaskin och det är jag glad för!



Kram Eva

Konstigt

Det är konstigt hur vindstilla det har varit idag. Snacka om kontraster! Hur hade ni det i stormen, ni som bor i Skåne - blev ni utan el, knäcktes trädet utanför ditt fönster?
Halva vår kommun var strömlöst, fast vi klarade oss. Inget annat hände tack o lov. Men det låter ju hemskt när det stormar så mycket.


Idag har varit en helt vanlig torsdag. Mycket på jobbet som vanligt. Idag tog jag tag i mina lunchpromenader igen. Det fungerar inte att sitta inne hela dagen, jag mår mycket bättre om jag kommer ut på en promenad under lunchen. Så kanske jag har "knäckt" den dåliga vanan att sitta kvar inne på kontoret på lunchen! Maja har ridit ikväll och det jättebra, jag är så stolt över henne!

Jag har gräslig träningsvärk..... Det var precis som att jag tog i betydligt mer igår när Li verkligen hade ögonen på en ;o). Jag ökade inte vikterna igår, men kanske tekniken blev bättre. Idag känns det i alla fall att jag har bröstmuskler och axlar *fniss* .

Jag har tagit tag i en sak till; jag har bokat tid på Rehab. Varför? Tja, för att min rygg tar kål på mig. Nu får det vara nog. Jag har provat alla andra tänkbara lösningar utan det som faktiskt hjälpte mig förra gången. Ja, förra gången.... För jag vet att jag är "över-svankad" och det var likadant efter graviditeten med Maja, och då fick jag hjälp av Gösta på Rehab som fixade till mig och som ordnade ett skräddarsytt träningsprogram. Efter graviditeten med Wille (där jag blev gräsligt fet) så blev jag ännu mer "över-svankad" och nu strålar det ut i båda låren och jag blir snart tokig över smärtan.
Tyvärr har Gösta gått i pension, men min förhoppning är att hans ersättare är lika bra. Håll tummarna...

Dessa är mina nya idoler (?) - Himla roligt och mysigt program. Man (jag) blir så glad över att titta på det. GLEE - en bra avslutning på torsdagskvällen!

I morgon, mina vänner, är det freeeeeedag!
Kram Eva

18 november 2009

4

Ja det var inte många som trotsade stormvarningen - men jag gjorde. Och så klart Li, men Li är instruktör så hon var tvungen att åka dit oavsett. Och så 3 andra. Så vi var 4 pers som tränade BodyPump ikväll. Där inne hördes inte ovädret i alla fall, vilket var skönt.

På hemvägen så fick man köra slalom mellan nerfallna grenar och annat som låg mitt i vägen. Lite läskigt faktiskt.

Köksrapport:
All panel på vänster sida är uppe och Staffan har även satt på fog på dom ställen där man behöver dölja lite skarvar. I morgon ska panelen målas vit!
BänkskivaKursivn är enligt vår mening klar. Nu ska den slitas rejält på så att den får en snyggt "använd" känsla.

Nyfiken? Det kommer bilder, men min kamera vill inte som jag just nu så jag behöver vänta tills vi har lite mer dagsljus och det lär ju dröja..... ;o)

Sov gott och dröm sött!
Kram Eva

Rälet väder...

Ja, man måste läsa det på skånska... Rälet väder (hemskt/äckligt väder).
Himlen är helt svart, det blåser halv orkan och så regnar det.....

Fy!

Morgonen började betydligt mysigare med drop-in på Willes dagis med härlig frukost! Foto kommer.
I eftermiddag ska jag på utvecklingssamtal med Maja (direkt efter jobbet) om jag inte har blåst bort... Ikväll är det ett sent träningspass!

Men, nu ska jag skicka dom sista offerterna för idag och sedan ska vi se om UNO kan ta mig hemåt lugnt och sansat.

Ha en skön onsdagkväll!
Kram Eva

17 november 2009

Ischoklad

Kan ni delge mig ert bästa ischoklad och pannacotta recept? Snälla...

Tack!

Kram Eva

Store Thor


Alltså, jag måste bara göra reklam för den här restaurangen som vi var på i lördagskväll. Jag kan åka dit närsom helst och käka igen - fantastiskt!


RESTAURANGEN

Store Thor – den moderna restaurangen i historiska lokaler
Ja, lokalen är faktiskt den enda bevarade medeltida rådhuskällaren i Sverige.
Här dracks det öl och åts redan i början på 1400-talet fram till 1569, då rådhuset brann ner. När ett nytt rådhus byggdes upp, fylldes källaren igen och glömdes bort.
Först 1922, när man gjorde en utgrävning för att installera en värmepanna till rådhuset, upptäcktes den bortglömda källaren. Den blev då utgrävd och återställd till det den en gång var.
1923 flödade ölet åter i den anrika källaren, och 1978 Byggdes den nuvarande yttertrappan samt de utrymmen som idag utgör baren och köket

Vad sägs om Store Thor? det är en av de finare restaurangerna i Ystad.
Kurt Wallander i filmen "Täckmanteln"


Vi hörs igen!

Kram Eva


Miss


Hur kan det komma sig att jag är så himla trött fast jag har vilat upp mig? Även Staffan är supertrött.

Var det en miss att spa:a och vila upp sig? Kanske kroppen kräver mer nu bara för det?

Men så blir det inte, sorry - nu är det hårda bud som gäller framöver. Nu ska vi färdigställa köket och under tiden ska ju allt annat fungera. Igår var jag och Maja iväg och köpte byxor och mjukisbyxor och strumpbyxor till henne - allt har blivit för litet. Ett par jeans kommer man inte långt med.

Efter det så körde vi och storhandlade. Gud så tråkigt det är att storhandla, men så skönt det är när allt är hemma och i kyl och frys.

Men jag var ju, om möjligt, ännu tröttare när jag väl satte mig i soffan. Orkade inte ta hand om tvätten eller att städa eller...
Idag har vi dock inget speciellt inbokat - jag har som alltid på tisdagar en date med Timell ikväll. Så därför blir det väl ännu mera kök och förhoppningsvis orkar jag hänga upp dom rentvättade kläderna. Kanske jag stryker några plagg också - vi får väl se :o).

Köksrapport:

Bänkskivan skall nu slipas med det finaste slippappret som finns för att få bort "knottror" i lacken. Därefter ska den lackas igen.
Nästan all panel på vänstra sidan av köket är uppsatt. Resten kommer ikväll. Därefter ska panelen vitmålas.

Höger sida av köket är åsidosatt....Men, vi måste ha en sida att "lämpa" över allt på under tiden.


Kram från en trött Eva

16 november 2009

Lite sekretess blir det

Vid 10-tiden träffades vi allihopa i Ystad centrum för att dricka en kopp kaffe på ett café på gågatan. Himla mysigt ställe med blandad stil på alla möbler. Min smak!
Bara att sitta här i lugn och ro utan barnskrik var ju otroligt.
Härligt att ta det lugnt!

Jag och Tessan med varsin stor latte

Okej... inte bästa fotot. Men är vi inte snygga i våra badrockar och badskor?
Här har vi ätit lunch och checkat in på rummen och ska nu spendera åtskilliga timmar inne på SPAavdelningen och dessutom få diverse olika behandlingar.


Ja, jag kan ju inte visa vilka foton som helst och av resp för M&S så är det mest foto på oss andra. Här i jacuzzin som var underbart varm och härlig!
Vi badade, sedan satte vi oss ner i dom sköna "solstolarna" och läste tidningar, drack gott thé, åt nötter och frukt och pratade, pratade och pratade.
Vid 15 hämtades vi och vi skingrades för en timme där vi alla fick olika behandlingar. Jag tog en aromamassage (fantastiskt skönt). Dom andra fick lerinpackningar, chokladinpackningar, klassisk helkroppsmassage och fotkur. Sedan möttes vi upp igen och fortsatte spa:a. Men denna gång blev det dessutom ett glas vin och öl - Mumma!


Efter Spa:andet så gjorde vi oss snygga (hrm....snyggare :o)!...) och intog T&R´s rum för lite mer vin och öl. Därefter en fördrink med tilltugg i matsalen. Vid halvsju kom taxin och hämtade oss och körde oss till Store Thor inne i Ystad centrum.
Här upplevde vi fantastiskt god mat. Det var en otrolig njutning för gommen. Tre rätters middag (vi fick välja precis vad vi ville - är inte det otroligt så säg). Mmmm gott! Här valde jag
Förrätt: Hummersoppa
Varmrätt: Pepparstekt oxfilé
Efterrätt: Crème Brulée

Till detta ett supergott Australiensiskt vin och mycket vatten....
Otroligt fullproppade så tog vi oss en promenad till en Irländsk pub, där vi drack en öl och fortsatte snacka. Ja herregud vad vi har snackat och skrattat!
När vi inte orkade längre så trotsade vi regnet och tog en promenad hem. Det var välbehövligt med tanke på vad vi hade tryckt i oss.
Avslutade en underbar dag med ännu mera vin på T&R´s rum.
Efter en god natts sömn så var det dags att äta igen.... hehehe. Nu frukostbuffén!
Mmmmmm, så gott det är.
...................................................................

Sammanfattning:
Fantastiskt rolig och härlig helg!
Tack alla ni goa vänner som var med, var åker vi nästa gång?

.......................................................................

Jag rek. Ystad Spa absolut! Ett litet familjärt ställe där både jag och Staffan återkommer till varje år. Men nästa år kanske vi ska prova ett nytt ställe? Vi får väl se :o)
.......................................................................
Inte att förglömma:
Stort jättetack till mina kära föräldrar som passade Maja och Wille när vi var borta. Fantastiskt skönt att ni kan ställa upp och vi är alltid lika trygga och glada när det är ni som passar.

Tack!

Kram Eva

15 november 2009

Tillbaka

Ett kort inlägg.... Vi har haft det superbra!

Nu ska vi fortsätta söndagen med alla "söndagsbestyr", så om jag hinner och orkar så kommer ett längre inlägg om vår härliga SPA-helg lite senare ikväll.

Kram Eva

13 november 2009


Finns det bättre dagar än fredagar? Det är roligt på jobbet, det är roligt när man kör hem, det är ännu roligare än vanligt att hämta barnen, det är roligt när man lagar middag, det är roligt när man handlar, det är roligt när man dricker vin, det är roligt när man tittar på TV, det är fantastiskt roligt när man packar inför SPA.... he he. I morgon bär det av.



Kram Eva

12 november 2009

3 dagar

3 dagar kvar till SPA


Vi åker till Ystad Spa. Ett härligt litet familjeägt spa där man verkligen blir omhändertagen och så är det inte så där extremt stort utan man känner sig som hemma direkt!

Ikväll är det åter dags att asa på sig halva garderoben för att följa med Maja på ridningen. Jag tycker mycket bättre om när hon rider på våren och sommaren.... Denna årstid är katastrofjobbig och kall. Förra torsdagen red dom tack o lov i ridhuset och då är det helt okej. "Måtte" det vara så nu fram tills det blir ljust på kvällen igen. Jag håller alla tummar jag har.

I köket ikväll;
Lacka bänkskivan och limma upp en täcksida.


Ha en bra torsdag!
Kram Eva

11 november 2009




Bor ni i södra Sverige? Eller vill ni iväg på en liten utflykt. Då tycker jag att ni ska åka till Jeanette i hennes hus. Åh, så mycket fint. Jag ska dit i alla fall!!
Har ni inte läst hennes blogg och/eller tittat på hennes fina bilder - så klicka på bilden så kommer ni dit!
Kram Eva


träning



Nu känns det ganska bra faktiskt. Har varit och tränat mitt sena onsdagspass, nyligen duschat och "bälar" just nu vatten och kroppen känns bra efter thai-massagen. Jösses vad jag har förlorat vätska idag.

Bänkskivan är dessutom laserad ytterligare en gång i köket. Hrm.... magen kurrar bäst att fylla på den.

Ha en god natt!

Kram Eva

Thaimassage




Har jag varit på idag. Fantastiskt så skönt det är. Det kommer jag att fortsätta med. Så här skriver dom på sin hemsida:
............................................
Thai massage
Är en speciell form av massage som också är känd som "latmansyoga".Behandlingen utförs på en mjuk matta där massören arbetar med tryck och stretch över hela kroppen.Förutom händerna använder massören även armbågarna, underarmarna, knäna och fötterna i massagen samt sin egen kroppstyngd i de moment som stretchar och töjer ut musklerna.
Kroppen tänjs ut mjukt och harmoniskt med långsamma djupa tryck och stretchrörelserna släpper på blockerade spänningar och energi i kroppen.
I Thai massagen ser man kroppen som en helhet. Problem i en kroppsdel har ofta sitt ursprung i en annan del och kan därmed påverka andra delar i kroppen.

..............................................

Jag provade det när jag var i Thailand (hrm.. 10 år sedan snart) och det kändes väldigt bra. Det gjord det denna gång också. Min rygg mår nog bra av det - kändes det som.
Kram Eva

Nu


Nu börjar nedräkningen.


4 dagar till SPA!

Fantastiskt skönt!
Kram Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...