17 november 2009

Ischoklad

Kan ni delge mig ert bästa ischoklad och pannacotta recept? Snälla...

Tack!

Kram Eva

6 kommentarer:

  1. Ischoklad: hacka mörkchoklad och blanda med vatten, häll snabbt över i en isbitsmoj och snabbt in i frysen.

    Pannacotta: Ta ett snöre, mät runt huvudet och lägg till 165mm för knutar. Ta 3 stora kottar (4 om de är små) och bind fast i snöret. Ta endarna av snöret och bind ihop detta så det bildas någon form av krans. Sätt på huvudet så att kottarna elegant faller ner på pannan.

    SvaraRadera
  2. here it come




    Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet

    4-6 portioner

    Ingredienser:
    •5 dl grädde
    •1 tsk vaniljsocker
    •100 g vit choklad
    •3 gelatinblad
    Garnering:
    •blåbär eller hallon
    Gör så här:
    Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

    Koka upp grädden och vaniljsocker.

    Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

    Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

    Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

    Garnera med blåbär eller hallon vid servering.

    Ät och njut!

    SvaraRadera
  3. Tid: 30 min

    ca 50 st

    Ingredienser:
    •50 st ischokladformar
    •200 g mörk eller ljus blockchoklad
    •100 g kokosfett
    Gör så här:
    Smält choklad och kokosfett i vattenbad eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.

    Fyll ischokladformarna med chokladsmeten. Låt stelna.

    Förvara ischokladen svalt, gärna i en burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren.

    SvaraRadera
  4. Jag har inget speciellt recept på detta och pannacotta har jag faktiskt aldrig själv gjort.
    Men jag kan önskar dig en bra dag!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Pannacotta gör jag av speciellt socker eftersom jag är vegetarian och inte äter gelatin!

    Köp gelesocker, där står receptet! Så enkelt: det är bara att blanda grädde, gelesocker och koka upp 30 sek, sedan blanda i valfri smaksättare!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Tack för era recept, här ska göras ischoklad och pannacotta och även om ni inte lämnade recept eller om ni lämnade recept som inte är så goda att äta *fniss* så är jag mycket tacksam!

    Ha det så bra alla!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...