Kan ni delge mig ert bästa ischoklad och pannacotta recept? Snälla...
Tack!
Kram Eva
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bästa dagen
Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...
-
På något sätt blir jag ändå glad. Även om det är tidigt, så är det mysigt att längta lite till julen. Framför allt som jag bara har längtat ...
-
Tänk så glad jag blir över att få blommor 💗 Att jag dessutom fick två stora buketter... .. så att jag fick sätta ihop dessa i min fina i...
Ischoklad: hacka mörkchoklad och blanda med vatten, häll snabbt över i en isbitsmoj och snabbt in i frysen.
SvaraRaderaPannacotta: Ta ett snöre, mät runt huvudet och lägg till 165mm för knutar. Ta 3 stora kottar (4 om de är små) och bind fast i snöret. Ta endarna av snöret och bind ihop detta så det bildas någon form av krans. Sätt på huvudet så att kottarna elegant faller ner på pannan.
here it come
SvaraRaderaTid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
4-6 portioner
Ingredienser:
•5 dl grädde
•1 tsk vaniljsocker
•100 g vit choklad
•3 gelatinblad
Garnering:
•blåbär eller hallon
Gör så här:
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Garnera med blåbär eller hallon vid servering.
Ät och njut!
Tid: 30 min
SvaraRaderaca 50 st
Ingredienser:
•50 st ischokladformar
•200 g mörk eller ljus blockchoklad
•100 g kokosfett
Gör så här:
Smält choklad och kokosfett i vattenbad eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
Fyll ischokladformarna med chokladsmeten. Låt stelna.
Förvara ischokladen svalt, gärna i en burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren.
Jag har inget speciellt recept på detta och pannacotta har jag faktiskt aldrig själv gjort.
SvaraRaderaMen jag kan önskar dig en bra dag!
Kram Lena
Pannacotta gör jag av speciellt socker eftersom jag är vegetarian och inte äter gelatin!
SvaraRaderaKöp gelesocker, där står receptet! Så enkelt: det är bara att blanda grädde, gelesocker och koka upp 30 sek, sedan blanda i valfri smaksättare!
Lycka till!
Tack för era recept, här ska göras ischoklad och pannacotta och även om ni inte lämnade recept eller om ni lämnade recept som inte är så goda att äta *fniss* så är jag mycket tacksam!
SvaraRaderaHa det så bra alla!
Kram Eva