31 januari 2014

Avåkning

Kan tro det var nära igår...
Att jag körde av vägen...

Fy fasiken alltså...
Jag är inte rädd för att köra i snöoväder. Känner mig trygg i min bilkörning (kan ha att göra med att jag körde budbil i många år i alla sorters väderlekar - och det började jag med 1 månad efter att jag fick körkort... ).
Jag är så klart försiktig och håller avstånd och förväntar mig det oförväntade - så jag var nästan beredd igår - och ändå..... Ändå så tappar jag kontrollen över bilen...  Hemskt, läskigt och skrämmande så snabbt det kan gå.

Tack vare att jag anpassade hastigheten efter väglaget och tack vare att jag förväntade mig att något skulle hända så lyckades jag få tillbaka kontrollen på bilen, precis i rätt tid...

Men... Vad är oddsen att när jag kanar fram och tillbaka i snömodden med helljus på (liten väg på landet) får mötande? Det enda jag tänker på är att jag inte ska komma för långt till höger för då hade jag åkt rakt ner i diket och där hade jag garanterat suttit fortfarande och troligtvis väntat på bärgningshjälp.

Precis innan den mötande bilen är bredvid mig får jag kontroll på bilen igen - puh! 

Kommentaren från Maja var störtskön och jag kunde inte låta bli att småle; "Mamma, vad sysslar du med?"

Allt detta hände säkert på några sekunder, men för mig kändes det som lääänge och Maja hann inte uppfatta att jag inte hade någon kontroll.. Men det berättade jag för henne - för jag visste ju att jag skulle köra tillbaka igen samma väg... Hu... Kunde inte riktigt koncentrera mig i stallet, ville bara iväg igen.

På tillbakavägen är jag beredd. Krypkör så långsamt att jag i princip skulle fått parkeringsböter. Runt kurvan (det var i en kurva så klart) och förbi och igenom modden/drivorna - låter bilen gå av sig själv och den hittar tackolov rätt spår.

Men se..det hade inte en annan bil gjort - för precis där jag var på väg att åka av innan låg en annan bil - i diket!!

Det lyste i bilen, så jag körde en bit bort och in på en privatväg och parkerade bilen. Kunde ju inte nonchalera bilen! Traskade bort för att efter lite rop och tjo konstatera att det inte var någon kvar i bilen.

Jag och Maja körde därefter hem i sakta mak...

Kan inte låta bli att fundera på om det kanske var den bilen jag mötte innan och som fick mitt helljus mitt i plytet?!

Idag är det fredag - det innebär ett träningspass på lunchen och ikväll kommer Caroline, Åke, Johanna och Ludde och myser med oss!

Ha en skön fredag och du.... kör försiktigt!
Kram Eva
Bild kopierad från Google

30 januari 2014

Kay Pollak - tips 1 - alltid värd att läsa!

Brev nummer 1 från Kay Pollak (hämtad från hans sida)

Just i den här stunden skapar du din egen värld.


På väggen i mitt arbetsrum har jag den texten uppsatt. Det är en fantastisk text. Den är många gånger en bra påminnelse. Den påminner mig helt enkelt om att det är jag som skapar upplevelsen av min egen verklighet. I ögonblick efter ögonblick. Meningen påminner mig om att det är jag som ligger bakom min egen upplevelse av det som händer i verkligheten.

Nog kan den meningen i många situationer vara provocerande. Till exempel om jag har pratat i telefon med någon och jag i samtalet inte har klarat av att behålla mitt lugn. Jag har istället blivit irriterad! Samtalet är slut och där sitter jag och ”stönar”. Då är det bra att andas en stund och titta upp på väggen. Med stora bokstäver kan jag då läsa:

Just i den här stunden skapar du din egen värld.

Ibland är det nästan skrattretande! Vad kan jag göra? Vill jag fortsätta att ”lida och vara irriterad” (dvs vara i olycka)? Eller vill jag pröva att förflytta mig över till ett mer skönt och trivsamt känsloläge? Valet är mitt. Jag kan inte ändra den andra personen. Den enda jag kan ändra är mig själv. Jag kan inte heller ändra det förflutna. Det enda jag kan ändra är min egen tolkning av det förflutna.

Nelson Mandela har sagt en sak som i sådana situationer många gånger har hjälpt mig att skifta från ”det olyckliga” till det mer ”trivsamma”. Det är den här meningen:

Det finns ingen situation som är så hemsk,
att du inte kan välja en tanke, som gör att du mår något lite bättre.


Och detta är ju helt sant. Det finns ingen situation som är så hemsk, att man inte kan pröva att välja en tanke, som gör att man mår något lite bättre.

Så det är bara att ta tag i sig själv, sätta igång och jobba med sina tankar. Det är bara att sätta igång och hitta en tanke som gör att jag kan flytta mig något lite uppåt på ”känsloskalan”. En bra tanke en sådan gång kan vara att en stund fokusera på: Hur skulle en annan människa, någon jag beundrar och ser upp till, hantera den här situationen? Redan den tanken kan hjälpa mig att förflytta mig på känsloskalan. Den tanken kan få mig att skärpa till mig.

En annan tanke som också kan vara bra att fokusera på i en sådan situation är denna:
En sak jag helt sant kan vara tacksam för, det är …

Med den tanken brukar skiftet komma ganska snabbt. Läs igen den enkla meningen:

Just i den här stunden skapar du din egen värld.

Allt gott hälsar
Kay Pollak 
 
-------------------------------------------------------------
 
 
Kram från Eva

29 januari 2014

Wops redan onsdag, var har jag varit?

Ja, det kan man fråga sig. Jag har faktiskt ingen aning om vart jag har varit. Säkert har jag haft kul, säkert har jag haft annat för mig, säkert har jag helt enkelt inte haft tid.

Men nu har jag en stund över, samtidigt som jag tittar på "Mia på Grötö" - ett trevligt program förövrigt.

Var en snabbis i Stockholm i fredags. Gick upp innan tuppen hade skitit (04.00) för att ta flyget 06.30....mmmm bra tid att åka på - ögonen hängde nere vid naveln.. Satt i konferens hela dagen för att sedan åka hem igen vid 18-tiden. Snacka om att det var urskönt när jag väl satte rumpan i soffan och fick ha lite fredagsmys med familjen.
Kan erkänna att jag efter lunchen fick riktig matkoma och var tvungen att lägga huvudet i händerna och blunda 5 minuter.. Undrar om någon märkte..?
I lördags utnyttjade jag och Staffan vår fina julklapp vi fick av vår Maja. En övernattning på Hotell Park Inn. Började med en härlig eftermiddag på Emporia (vi och triljoner människor... bad tajming) sedan middag på Bullen och därefter inköp av tidningar och blandgodis så intog vi sedan hotellrummet och sängen och kollade TV och käkade multimycket godis - underbart!! För att inte snacka om frullen på morgonen. God!

I söndags var vi bland annat på kalas och så gjorde vi säkert en massa annat som jag inte kommer ihåg....

Hoppas ni också haft det bra, och fortfarande har det trots snöyra, igensnöade vägar, kallt som fan, istappar från näsan, tusen minusgrader pga den envisa Skånska blåsten, mörker på morgonen som gör att man aldrig vaknar!

Det har jag!

Kram Eva

21 januari 2014

Cirkelpass på jobbet & ambulansen

Två Cirkelpass har vi kört.
Första passet var vi 4 personer.
Andra passet var vi 5 personer.
Till tredje passet är vi än så länge 6 personer :) :)

Fantastiskt kul! Hoppas vi blir mååånga!

Vi försöker verkligen pusha och få igång våra arbetskompisar med att träna mer och vara mer hälsosamma. Det behövs i dagens samhälle.

Vad passar då bättre än att träna?
Dessutom träna på lunchen!

Än så länge är det jag som leder (jisses, så kul - kanske ska ta och gå den där utbildningen på Friskis & Svettis ändå) och det tycker jag är skitroligt. Min förhoppning är att "man" även kör några pass själva hemma - men en gång i veckan är bättre än ingen gång!

Iiiii, idag har jag träningsvärk..... och jag ser att även andra har det (mitt kontor är framför fikarummet, så jag ser alla när dom kommer gående..)

~~~~~~~~~

Igår var det ridning för Maja på ridskolan. Hoppning stod på schemat. Inte den lätta banan måste jag säga, men nyttigt och roligt. Hade så klart varit ännu roligare om inte ambulansen hade behövt komma dit...

Med tjejen gick det bara bra - inget brutet. Dock har hon ont i rygg och rumpa gissar jag ;)

Foto från igår. Här är min Maja på BTB och i spegeln kan ni ana
gula ambulansförarjackor och en orange.. Den orange är jag..
~~~~~~~~~

Ikväll ska jag prova bikini - hjääääääääääääääälp, hur hemskt är inte det? Jag tror jag får använda spegeln i hallen och bara ha levande ljus som belysning. Då kanske jag inte ser så hemsk ut ;) - i alla fall så ser jag det inte.....

Kram Eva


20 januari 2014

Helt blåst!

2013 var ett blåsigt år, och 2014 har ju börjat exakt det samma :(.
Jag tycker inte om när det blåser hårt och mycket.
Det låter hemskt där hemma... Det låter som att hela huset ska lyfta.
Så inatt har jag därför sovit som en "hossa" (strumpa på Svenska - betyder att man sovit extremt dåligt..) och lite av det börjar jag känna av nu.

Är trött...
~~~~~~~~~
Helgen var himla kul med myskväll i fredags, stallet (det blåste småspik i ansiktet!) och familjeträff i lördags och kalas hos svärfar igår.

Full rulle!!
~~~~~~~~~
I
dag är det den 20 januari.
Det är måndag.
Vi har haft ett cirkelpass här på jobbet på lunchen. Skitkul! 
Andra gången och nästa gång är torsdag i nästa vecka. Jag har träningsvärk..det var ju hela 3,5 timmar sedan jag tränade... blääääää...

Ikväll är det stallet som gäller och sedan ska jag nog vila denna lekamen i soffan. Tror Det Okända kommer ikväll, så då kan jag slötitta på det.

Hur var din helg?

Kram Eva

Inför familjeträffen, satt vi här och njöt!
Tacos i mängder till allt och alla!

En del av oss





18 januari 2014

Morgonstund

Morgonstund

Efter fredagsmys älskar jag lördags- och/eller söndagsmorgon när jag har sovmorgon och inte måste tjurrusa..upp ur sängen och jaga upp hela familjen för att man ska iväg.

Nä, man ska vakna i lugn och ro, ta en eller två koppar kaffe i skenet av levande ljus (fungerar mest den mörka årstiden...så klart -annars blir det ju i ljuset av solen på trädäck....ååååååh, vad jag längtar) krypa upp i soffan, titta på morgonTV, få en varm och gosig kram av Wille som också gärna kryper upp i famnen och myser, tittar även gärna igenom alla era bloggar och så småplanerar jag dagens aktiviteter :) - det är lyx för mig!

På schemat idag står
- Till stallet och Amaranta: Vi behöver nog bulsa på oss lite mer kläder än vanligt med tanke på den snön som har fallit och fortfarande faller. Det blir en uteritt så att även jag får mig ett litet träningspass.

- Förbereda för kvällen; Hacka, skala, hacka, dela, lägga upp, duka, plocka undan.

- Välkomna familjerna på årets första Familjeträff; 3 familjer med barn kommer hem till oss och vi umgås över lite mat och vin och anekdoter som berättas. Härligt, roligt, trevligt, mysigt och jättekul.Så vi ses ikväll; Terese & Roger, Sandi & Johan och Mausi & Stefan och alla barn - Välkomna!

Men innan jag kan starta dagen ska jag väcka Maja.
Att väcka en snart tonåring vet ni kanske hur det är...?
Ta på skyddsutrustningen och ta en djupt andetag - och med sammetslenröst säga; "Majaa, det är dags att gå upp"..... vet inte om jag vågar.


Kram Eva



17 januari 2014

Aaaaaa, härligt!

Nu är jag mätt (lite för mätt), jag har stillat mitt sockerbehov och jag har satt rumpan i soffan och laddat upp med vatten och vin. Vilken härlig kväll!

Tillsammans med familjen och Majas kompis har vi ätit god middag och pratat mycket. Pratat mycket med tjejerna om hur det är på skolan, om det är många som röker, om man ser folk som langar osv. Nyttiga samtal i all sin enkelhet. Betyder mer än man tror. Det var så mysigt där i ljusets sken.

Tjejerna gick sedan in på rummet och gör vad tjejer gör i 13-års åldern, vi andra har som sagt landat i soffan.

Sverige förlorade handbollen såg vi :( - nu är det Fångarna på Fortet (inte mitt favvo-program, men Wille gillar det) och snart nog börjar en deckare som är till mig och Staffan.

Jag har på mig gosetofflorna och sitter snart med gosefilten runt mig och lutar huvudet på en gosekudde.

Har jag sagt att jag älskar fredagar!!

Kram Eva


15 januari 2014

Inköp

Har nu klickat hem en hel del värktabletter, nässpray, kräkpåsar, magtabletter, plåster, fetvadd med mera.

Ibland är jag extremt lat. 
Det var jag idag. 

Jag satt så skönt i soffan och passade på att handla på apotea.se. Fri frakt dessutom. Å andra sidan behöver jag jag ju åka ner till Ica för att hämta paketet när det är på plats, så helt lat är jag ju inte... ;) och helt fraktfritt blir det ju inte (fast jag kan ju gå ner!)
Förvånande så pass mycket billigare det är att klicka hem det.
Har sparade några goa kronor faktiskt.

Varför jag handlat ovan?

Ja, dels behöver vi det och dels är jag fanatisk när jag ska utomlands. Jag var på en resa en gång där jag knappt hade med mig något i "apoteks-väg" och blev så klart sjuk och sängliggande. Sedan dess har jag en stoooor necessär med "apotek" så att jag inte ska fattas något och inte behöva leta upp en affär.

JAG VET, man kan idag handla nästan allt utomlands och ibland har dom även bättre saker än vi har här i Sverige. MEN, jag vill gärna ha svenska saker till barnen. Mesigt? Ja, kanske :)

Så är det bara.....

Så åker du utomlands med mig så har jag alltid det du behöver :) - att jag sedan behöver en extra väska är en annan sak....

~~~~~~

Idag hade jag ett Cirkelpass med några av mina kollegor - vi körde ett pass på lunchen på jobbet och det var skitroligt! En gång i veckan ska vi köra nu. Högt temp, hög puls och träningsvärk - det är skönt det!

Jag förespråkar verkligen träning på lunchen. Förstå hur skönt det är när man kör hem från jobbet - träningen är redan avklarad :)
~~~~~~

I morgon är en annan dag - nämligen torsdag!
Kram på dig

13 januari 2014

Det blåser kalla vindar...

Det var längesedan det var minusgrader!
- 8 grader i morse.

Det kändes direkt kan jag säga. Kallt i huset när man gick upp. Kallt om fötterna. Kallt om rumpan i bilen. Kallt om fingrarna. Men..det löste sig så klart!~Tror inte det håller i sig så länge, för kollar man SMHI så är det redan nu plusgrader igen.

~~~~~~~
Vi har nu anmält Wille till dansskola "FunkyKidz" med inspiration från streetdance och showdans :). Precis den sortens dans han dansar hemma varje kväll i några timmar. Måste säga att han är rejält duktig. Tittar på musikvideos med bl.a. The Fooo och dansar exakt likadant som dom. Jag tror och hoppas att detta är en kanonaktivitet för honom!
~~~~~~

Helgen var underbar. Med helgmys och besök hos både släkt och vänner och en söndag kväll som var supermysig.

Innan jag "tillät" mig att krypa upp med myskläderna i soffan så skrubbade jag varje fog i badrummet med svinto. Det tog några timmar...det var as-tråkigt...men det blev rent!


Nu ska jag leta upp en sådandär "fogpenna" i någon affär och måla vitt på ställen som har blivit missfärgade men som inte är smutsiga. Ser läskigt ut. Så kan man ju inte ha det, då tror folk att man aldrig städar...

Kan ju erkänna att jag ångrar vår vita fog mellan svarta klinkers på golvet.. Kanske ska ta och köpa en svart fogpenna också...



Maja fick tyvärr gå hem från skolan på grund av illamående, så jag vet minsann inte om jag ska till stallet ikväll eller inte. Det får tiden utvisa.

Ha det så bra!
Kram Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...