31 januari 2014

Avåkning

Kan tro det var nära igår...
Att jag körde av vägen...

Fy fasiken alltså...
Jag är inte rädd för att köra i snöoväder. Känner mig trygg i min bilkörning (kan ha att göra med att jag körde budbil i många år i alla sorters väderlekar - och det började jag med 1 månad efter att jag fick körkort... ).
Jag är så klart försiktig och håller avstånd och förväntar mig det oförväntade - så jag var nästan beredd igår - och ändå..... Ändå så tappar jag kontrollen över bilen...  Hemskt, läskigt och skrämmande så snabbt det kan gå.

Tack vare att jag anpassade hastigheten efter väglaget och tack vare att jag förväntade mig att något skulle hända så lyckades jag få tillbaka kontrollen på bilen, precis i rätt tid...

Men... Vad är oddsen att när jag kanar fram och tillbaka i snömodden med helljus på (liten väg på landet) får mötande? Det enda jag tänker på är att jag inte ska komma för långt till höger för då hade jag åkt rakt ner i diket och där hade jag garanterat suttit fortfarande och troligtvis väntat på bärgningshjälp.

Precis innan den mötande bilen är bredvid mig får jag kontroll på bilen igen - puh! 

Kommentaren från Maja var störtskön och jag kunde inte låta bli att småle; "Mamma, vad sysslar du med?"

Allt detta hände säkert på några sekunder, men för mig kändes det som lääänge och Maja hann inte uppfatta att jag inte hade någon kontroll.. Men det berättade jag för henne - för jag visste ju att jag skulle köra tillbaka igen samma väg... Hu... Kunde inte riktigt koncentrera mig i stallet, ville bara iväg igen.

På tillbakavägen är jag beredd. Krypkör så långsamt att jag i princip skulle fått parkeringsböter. Runt kurvan (det var i en kurva så klart) och förbi och igenom modden/drivorna - låter bilen gå av sig själv och den hittar tackolov rätt spår.

Men se..det hade inte en annan bil gjort - för precis där jag var på väg att åka av innan låg en annan bil - i diket!!

Det lyste i bilen, så jag körde en bit bort och in på en privatväg och parkerade bilen. Kunde ju inte nonchalera bilen! Traskade bort för att efter lite rop och tjo konstatera att det inte var någon kvar i bilen.

Jag och Maja körde därefter hem i sakta mak...

Kan inte låta bli att fundera på om det kanske var den bilen jag mötte innan och som fick mitt helljus mitt i plytet?!

Idag är det fredag - det innebär ett träningspass på lunchen och ikväll kommer Caroline, Åke, Johanna och Ludde och myser med oss!

Ha en skön fredag och du.... kör försiktigt!
Kram Eva
Bild kopierad från Google

2 kommentarer:

 1. Och idag kan du snällt stanna hemma för det snöar som tusan o vår väg till Bunkeflo var överblåst med snövallar imorse. Var rädda om er.
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Nej, det var nog inte dina helljus som gjorde det...
  Fy, det går ju så fort när det väl händer och jag blir galen på alla som inte håller avstånd eller absolut måste köra om! Tur att det gick bra för dig!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva