29 oktober 2015

Vintertid

Fniss.. stämmer in på ganska många. Eller hur?

 Så var det torsdag igen.
För en vecka sedan fick min mamma en kraftig hjärnskakning och fick åka med ambulans till sjukhuset. Efter kom jag så klart. Men, samtalet fick jag Fy fasiken säger jag bara för att vänta och vänta och vänta och vänta... 12 timmar senare så fick mamma komma in på AVA för lite övervakning - då hade hon röntgats och fått prata med kirurgläkaren. Själv hade jag däremellan sovit på en pinnstol, legat på golvet och sovit med jackan som kudde - suttit bakåtlutat och sovit och när klockan var 04.00 och mamma kom i en skön säng - så körde jag hem.

Herregud vilken skön säng jag har!

Nu börjar mamma repa sig. Det var en kraftig smäll och mamma har bott hos oss sedan dess. Yrsel, minnesluckor mm vill man ju gärna ha koll på. Det tar på allas krafter. Vi tar en dag i taget.


I morgon är det dags för Willes fredagsmyskalas :D!
En massa härliga 9-åringar intar huset klockan 18.00. Då står det mat, läsk, popcorn, lekar och film på schemat.

Jag behöver ladda batterierna ;)

Kram Eva

19 oktober 2015

Bidde inget...





Maja på Lewis och Julia på Ella.
En härlig lördag i stallet.
Det bidde inget *snyft* höstfixande i trädgården i helgen. 
Det har regnat hela tiden..och då vi inte har ett förråd att sätta in det i, utan packar in allt i presenning, så måste det vara torrt. Det kan man verkligen inte påstå att det har varit. Nä, att plocka undan utemöbler mm får vi nog göra när tillfälle ges (när nu det är i våra fullspäckade scheman..) Kanske i veckan eller kanske nästa helg?!

Vi har hunnit med annat. Bland annat har jag ändrat från sommarkläder till vinterkläder. Jo, jag gör så. Inte för att jag egentligen vill -utan för att jag har inte plats för både och *suck*. Den dagen vi känner för att påbörja ett nytt projekt - då blir en en WIC (Walk in closet) för mig - johoooooooo!

Men..vi vet inte när det blir. Så fram tills dess så plockar jag fram och tillbaka och fram och tillbaka och retar mig varje gång. Nu kan jag dock berätta att jag är extremt glad över att jag har ordning och reda på min garderob/vind/förråd/förvaring/ - eller vad man ska kalla det. Ett ställe där jag har allt.

Hela ovanvåningen städades och inget stök och bök låg framme och störde min ordning...................................................ända tills i morse när jag gick upp. Maja städade tydligen igår och det kom inte längre än precis utanför hennes dörr.........*djupaste sucken ever*...

Men, vad gör det så här en måndag. Inte tänker jag plocka undan det ändå. Jag ignorerar det helt och hållet. Är det inte borta ikväll får jag istället ett smärre utbrott och då tas det bort, inbillar jag mig ;o)

Ha det gott!
Kram Eva

15 oktober 2015

Färger


Höstfärger är fina färger!
Tycker om min häck (?) just nu. Den har så fina färger! Ute på trädäcket står trädgårdsmöblerna ännu kvar, tillsammans med solstolarna.... Allt detta packas in i helgen (om det inte regnar). Dessutom ska det höstas lite till i trädgården ❤️ i helgen. 

Det kommer att bli en mysig helg med trädgårdsarbete, stallet, skifte sommar/vinterkläder, brasa, mys och raggsockar ❤️. 

Kram Eva

Somnar tidigt..vaknar och är trött..

 


Ja jisses.. Det spelar tydligen ingen roll när jag lägger mig. Jag är lika trött ändå när klockan ringer. Precis innan klockan ringde i morse vaknade jag till av att jag fick en muskelsträckning mellan axel och nacke - satiken vad ont det gör. Helt sömndrucken så låg jag och sträckte tillbaka mig och det hjälpte - för jag har inte ont nu. Strax efter ringde väckarklockan....suck.... Pallra sig upp och åka till jobbet inklusive allt.

Tyckte det var konstigt att Maja inte kommit upp så jag gick upp till henne...då hade hon fått info om inställd förstalektion på morgonen...GUD SÅ SKÖNT MED SOVMORGON för henne.... Blev väldigt avundsjuk!!

Kram Eva

 

14 oktober 2015

PJ


På kvällen tar jag på mig flanellen ❤️! Den värmer gött. Tror jag måste köpa ytterligare en denna vinter faktiskt. 

Kram Eva

Mörkt. Mysigt eller jobbigt?

Kaminen, vårt absolut bästa köp!
Hepp..vad dagarna går fort. Eller gör dom det egentligen? 
Är det kanske för att det blir mörkt tidigare nu som det bara känns så? Så fort mörkret kommer så går min kropp in på sparlåga - alltså kan man inte syssla med tvätt och dyl när det är mörkt... Nä, då måste faktiskt kroppen vila lite - eller precis tvärtom vara i träning :o)!

Hur känner du; är det mysigt eller jobbigt nu när vi går in i den mörka årstiden?

Utan vår kamin hade jag nog deppat ihop totalt. Helt ärligt alltså. Kaminen gör att det blir 1000-gånger mysigare när det är kasst väder. Kasst väder har vi ganska ofta under vinterhalvåret.. Jag älskar att sitta i fåtöljen vid brasan och njuta av värmen. Det blir en sådan härlig värme av det och knastrandet från veden inger en rokänsla. 

Jag vidhåller i alla fall att kaminen är ett av våra absolut bästa köp genom tiderna! 

För övrigt så är jag inte förtjust i mörker. Jag njuter som mest av våren när det är som ljusast. Energin är på topp då! 


Ha en skön onsdag!
Kram Eva





9 oktober 2015

Idag bär det av


Svartön Jämtland
Hej köket som jag kan tänka mig - vill du komma hem till mig?

I eftermiddag drar vi fyra tjejer till landet.
Tre av oss har blivit inbjudna av den fjärde ;o) att spendera en hel helg tillsammans *hrm* kommer vi att tycka om varandra efter denna helg hahahahaha.

Men visst låter det väl härligt?!

Vi fick lite olika uppgifter att fixa och dona med och jag fick nöjet att fixa stugan. Det var tack och lov lätt - jag frågade helt enkelt en kär släkting och vips så var allt klart.

Med i bilen packas det mat, vin, tilltugg, spelkort och myskläder. Här ska det lunkas runt i slappekläder och så ska vi inte anstränga oss allt för mycket :o). Kanske en ansiktsmask följer med och eventuellt en hårinpackning. Gympaskorna åker in i bilen i alla fall - för en härlig höstpromenad i morgon måste bara genomföras. Hoppas gudarna är med oss liiite i alla fall så att vi kan få en solig höstpromenad.

Jag skulle även inhandla ost- & charkbricka. Frågan är om jag har handlat för 14 pers.. Tja, det gör inget - vi har många timmar på oss.

Önskar er en härlig helg, för det ska jag ha!
Kram Eva

8 oktober 2015

Suddigt...


Lantliv/Ljusterö Foto Klas Sjöberg
Jepp, här kan jag sitta vid brasan och dricka ett gott vin
bild lånad från www.lantliv.com

Header
Tröttnade på dom gamla fotona på min header. Gjorde en ny och nu tycker jag att alla foton är suddiga.. Ja, ja - den får leva så ett tag tills jag orkar göra en ny :). Fotona är i alla fall mer uppdaterade.

Schema
Torsdag idag och det är verkligen fullspäckade dagar och kvällar. Vårt mat-veckoschema gör att man måste planera in i minsta detalj och det tar faktiskt ganska lång tid att fixa ihop morgondagens alla mellanmål, luncher med mera. Men, när man väl sitter här på jobbet så är det fantastiskt skönt att veta exakt vad jag ska äta. Behöver inte gå ut i köket och dregla över godis och annat onyttigt.. Jag är liksom inte sugen på det när jag är mätt. Mätt är jag alltid känns det som. Härligt!!

Hästdoft/stank
Jag tycker om hästdoften - det är en härlig doft. Framför allt om jag får snusa på hästens hals när han är varm och go. Myskänsla och inger en trygghet.

Men... när det stinker från kläder och hår - då är det inte lika roligt längre. Jag har faktiskt aldrig varit med om att hår och kläder stinker så som det gör från där vi är nu. Jag vet att halm kontra spån gör stor skillnad, men jag har inte upplevt det så här.

Igår hade Maja mössa på sig och då lyckades hon hålla håret fritt. Det måste jag också fixa - kan inte tvätta håret vareviga dag. Snacka om risbuske då..

Dessutom är jag ju jättesnygg i mössa *harkel*.... eh...eller inte..

Kvällens aktivitet: Pumpa svetten genom kroppen - dags för BodyPump!

Kram Eva

7 oktober 2015

Inspirerar faktiskt


Ikea Råskog på nytt sätt
Råskog :)

Bra sida
Jag har några gånger nu varit inne på Sköna Hem´s hemsida och fått mycket inspiration. Det finns till exempel 10 olika förslag på hur man kan använda IKEA´s rullvagn Råskog. Jag tro minsann att jag ska köpa hem en. Jag ska fråga om Maja vill ha en på sitt rum till ovan bild. Smink, parfymer, hårtork mm. Man kan ju alltid spraymåla den i någon passande färg. Annars tar jag kanske en själv och har böcker, tidningar och annat man behöver vid soffan :o).

Doft..
Igår efter jobbet var jag först med Maja på hennes hopplektion, sedan körde vi nästan direkt till frissan och gjorde oss fina i håret - med tillhörande hästdoft :o). Nu är vår frisör också hästmamma, så hon är van och det gjorde inget. Skönt med tanke på att jag har så svårt att få till tider...

Kvällens aktivitet: Till Lewis i stallet.

Kram och hej!
Eva























5 oktober 2015

Tuffa helger..


Ett smart sätt att använda sugrör!

Sugrör
Trassel bland guld– och silverkedjorna? Ta för vana att trä upp alla halsband på ett sugrör och trasslet är ett minne blott!
Jag har inte provat själv - men tyckte det var smart. Mina halsband snurrar in i varandra varje gång och jag får frispel när jag ska få fram ett halsband.

Helger
Helgerna är fullspäckade med "att-göra" och "att-uppleva". Det är både kul och jobbigt och framför allt blir jag himla trött när det är så mkt bokat. I helgen har min arbetsplats flyttat till ny adress. I helgen har jag därför skruvat ihop en massa bokhyllor och saker och ting och hittat sin plats. Ja, än är vi inte klara - men det är på gång.
Vi har varit hos Lewis och Maja har ridit - första gången han gick utan handledare. Går framåt med stormsteg!
Efter Lewis var vi hos goda vännerna Linda och Henrik och käkade himmelsk middag. L & H bor bara ett kvarter bort och det kändes ovanligt att kunna gå till kvällens aktivitet. Trevlig upplevelse.
Med mera med mera...

12-veckors schema
Idag gick startskottet för Staffans och mina 12-veckors schema med både mat- och träning. Våra (ganska) hälsosamma veckor och det kräver minutiös planering. Kul! Om det blir bra resultat ska jag visa före och efterbilder... Vi har vår "egen" PT som knåpat ihop detta.
Spännande!

Nä, nu ska jag sova...blir trött...
Kram Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...