24 mars 2012

Så var det bokat :)!

När Staffan fyllde år i december (45), fick han av mig, min mamma och min mormor en weekend i Köpenhamn tillsammans med mig! Denna fredag-söndag-helg är nu bokad och klar :) Vi åker efter lunch fredagen den 27 april och kommer hem på söndagen. H ä r l i g t!


Vi har bokat "fint hotell" - vi ska bo på Savoy minsann :)


Nyrenoverat faktiskt!


Vi bokade vårt hotell genom Hotels.com (himla smidigt) och detta var faktiskt ett av dom billigaste hotellet just den helgen. Fint som snus! Dessutom ingår det frukost på Savoy, det gör det oftast inte.

Denna helg ska vi bara "vara". Men inte vilket "vara" som helst, utan "vara-tillsammans". Bara jag och Staffan.

Vi börjar med att ta tåget in (så att vi slipper bilen) och på tåget ska jag bjuda maken på en liten picknick med baguette och vin (hm, lät lite väl franskt.. Det blir nog ett smörrebröd med öl istället!) Vi får se vad vi hinner.. hehe. Vi är ju så lyckligt lottade att det inte tar så många minuter innan vi är framme :).

Framme är det bara runt hörnan till hotellet och sedan har vi Köpenhamn framför våra fötter. Goda luncher, goda middagar, god öl på en uteservering, gott vin, inspirerande inredningsbutiker, härliga människor, underbara byggnader, fantastiska wienerbröd med chokolaaaaaaadddde i midden.

Ja, jag och Staffan älskar Danmark och Köpenhamn med sin storstadspuls. Sedan bron kom har vi dock inte varit så mycket inne på Ströget, så det ska bli ett kärt återseende :). Nu för tiden när vi kör till Danmark, så kör vi ju till Naestved till pappas hemby. Varje sommar.

Tänk.. "förr i tiden" tog man antingen sista flygbåten hem efter att ha "gjort Köpenhamns nattklubbar" eller så fick man snällt vänta tills första båten gick på morgonen. Ja jisses så roligt man har haft i denna stan genom åren.

Jag längtar verkligen!

På tal om vin, får jag lov att rekommendera ett mycket, mycket gott rött vin?
Tycker du om lite kraftigt vin med mycket smak - så köp detta!! Lovely!


Nu ska jag återgå till min febrige son och min underbara man. Min älskade dotter är hos kompis.

Ha en fortsatt skön lördagskväll!
Kram Eva

1 kommentar:

  1. Vad mysigt! Det är sällan vi gör nånting bara vi två! I år firar vi 20 år som gifta, det kanske kan vara något att fira och åka bort, bara vi två!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...