17 augusti 2010

Svar

Min läsare Cindy hade lite ifrågasättande som jag svarar på här.
(Se kommentar på mitt inlägg "himma")


Jag gör inte min son mindre än han är och varför skulle jag göra det?

Min son fyller snart 4 år.

Välling? Ja, det är världens bästa mat till barn (även vuxna & äldre) som man bör ge så länge barnet vill ha det. Det dricker Wille fortfarande. I vällingen finns allt dom behöver få i sig. Med barn som gå i förskolan och lättare får infektioner så är man extra tacksam om dom vill dricka välling.
Svar: Så ja, Wille äter välling och det är jag superglad för! Hoppas han fortsätter länge till.

Babydräkt när han badar?
Hrm... här fattas nog lite kunskaper om sol. Det är ingen babydräkt utan badkläder för barn med solskyddsfaktor 50. Det finns högt upp i åldrarna. Nyligen såg jag på Mallorca att nästan samtliga barn hade badkläder på sig - vilket är glädjande för dessa barn bränner sig ju inte lika lätt. Wille är väldigt ljushyad och om han bränner sig skulle det få katastrofala följder. Därför är vi väldigt omtänksamma föräldrar som sätter på honom badkläder & vänjer honom lite åt gången!

Napp?
Ja, Wille har fortfarande napp (helst bara när han sover, känner sig otrygg eller är ledsen så klart). Den tryggheten tvingade ju vi på honom när han var spädbarn. Sen är det ju så klart olika för alla barn när man är redo att slänga bort den. Varför rycka bort tryggheten för tidigt? När han är mogen så släpper han den - jag vet av erfarenhet. Maja gick och kastade dom själv - vi får se hur Wille gör.

Blöja?
Nej, Wille har inte blöja längre. Men det är nyligen han slutade med det. Allt mellan 2 år och upp till 5 år är, vad man säger, "normalt" för att ha blöjor. Precis som med napp och välling så är det olika för olika barn när dom är redo. Finns inget rätt eller fel. Många barn blir sängvätare och behöver kanske blöjor än längre. Vem dömer?

Babyhaklapp i hårdplast?
Är det riktigt kladdigt så är det väl självklart att man tar till en haklapp och råkar det då vara en i plast så vad gör det? Man tager vad man haver! Vem bryr sig (ja, förutom du då)?

Äta med sked?
Nej, Wille äter med kniv och gaffel. Sked äter han med om det soppa, glass. fil och flingor eller annat som kräver sked. Inte så konstigt kanske. I alla fall jag tycker det tar lite för lång tid att äta det med gaffel (ser på en bild att han använder sked till sina flingor -konstigt?)


Fortsätt gärna kommentera! Jag svarar om ni har frågor :O)


Kram Eva


4 kommentarer:

 1. Ja, tänkt så olika åsikter man kan ha om saker och ting....
  Men Eva! Jag håller med dig i dina åsikter om både välling, baddräkt med solskydd och allt det andra.
  Välling gillade Olle aldrig...tyvärr. När Olle var liten var det inte vanligt med dessa baddräkter. Då fick man smörja ännu noggrannare och ibland sätta t-shirt på honom för att skydda. Och nappen, ja det ska vi inte tala om. Han var iallfall äldre än 4 år....
  Men jag måste säga att han är nu en trevlig och "redig" 14-åring, tycker jag.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej!!!
  Jaha ja...då vet vi det oxå...:)
  Så löjligt av henne och skriva så!
  Men men en del har kanske inget särskilt för sig och ja då måste man hitta på nåt! Ha en skön kväll!!!Kram på dej!!!:)

  SvaraRadera
 3. Hej, alltid finns de någon som undrar. Jag följde Alex Schulmans blogg tidigare men nu har han ju lagt av och där gnällde vissa på allt o alla som rörde deraslilla tjej, hon hade fel jacka på sig i sandlådan, hon lekte med farliga saker, hon hade ingen mössa.
  Vissa har väl inget o göra mer än o gnälla.
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Äta välling är ju bra, det vet jag men om man är 4 år så dricker man väl frukost välling ur mugg och inte barnvälling ur flaska?! Vet inte hur din son gör!?
  Så roligt med dina vänner som har kommenterat, "har inget särskilt för sig"....jodå, men jag tycker att det är roligt att läsa bloggar och har man en blogg så får man räkna med att bli ifrågasatt och inte "bara" ta det negativt utan även som tankeställare och utveckling! Man behöver inte gå i försvar mot allt heller, det är helt ok att erkänna sina fel och som kanske i det här fallet erkänna att jo, visst nappen borde varit borta men det är vi som föräldrar som varit lite lata!
  Det var inget illa menat och inte alls löjligt "farmor Agge".
  Trevlig helg!
  /Cindy

  SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva