30 juli 2010

Mat att frysa in

God morgon!
Vi funderar på vilka middagar man kan tillaga och sedan frysa in. Vi behöver och vill vara lite smarta denna höst och vinter genom att tillaga många middagar som vi kan plocka fram och värma till vardagar när allt ska gå i 190.


Kan ni komma med förslag? Recept mottages gärna, men maila till eva.angel@bredband.net. Men skriv gärna en kommentar om att ni har mailat så att jag kan hålla koll :o)

Tack snälla ni!
-----------------------
Fredag morgon och en orörd dag framför oss. Tjejerna har vaknar, men i huset sover fortfarande Simon och Staffan.
Jag väntar på att maken ska vakna så att jag kan ge mig ut och springa. Idag ska jag förlänga min runda lite. Jag ska vara ute i 5 km, men min joggingrunda ska vara i 30 minuter. Jag springer alltså inte "så långt jag bara kan", utan jag springer med klockan. Men målet är att vara ute i 5 km.

En maskin tvätt är i gång, kaffet är upphällt så jag plockar nog fram en av tidningarna.

Kram Eva

3 kommentarer:

 1. Det enda jag kan plocka fram ur frysen är svärmors lasagne;)

  SvaraRadera
 2. grytor grytor o åter grytor i alla dess slag.Jag älskar grytor och man han ha i det mesta....Mumsens...och kålpudding.....åh...min mammas kålpudding var den godaste som fanns....

  SvaraRadera
 3. Lasagne, köttbullar (gör bara mos eller pasta, brunsås kan du också frysa in) fiskgryta (fast den ska inte vara fryst för länge, risk att fisken blir torr) kalops, boeuf bourguignon (samma med dessa, bara koka potatis eller gör mos)
  Ett tips är att portionsfrysa allt. Såser för sig, kött för sig. Potatis, pasta och ris kokas upp medans kött & sås tinas varligt i micron. Grönsaker svänger man snabbt ihop på önskat sätt samtidigt.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva