17 mars 2010

Konstaterande



Jag har konstaterat en sak. Nämligen att jag blir arg allt som oftast. Är jag alltid arg undrar man då? Tja, det har varit mycket den senaste tiden som gjort mig arg - och gårdagen var inte bättre den.
Igår var nämligen jag och Maja på jakt efter jeans till henne. Något som vi visste skulle bli lättare sagt än gjort - men inte att det skulle bli svårt!

I två och en halv timme, jagade vi runt i alla affärer. Jag är så grymt arg på modevärlden som vill att alla barn skall vara stöpta likadant. Det är ju inte klokt. Hur tänker folk i denna värld? Alla barn är inte supersmala - dom flesta är faktiskt ganska normalt byggda - några har till och med lite mer hull än andra. Men om du idag går ut och tittar på kläder till tjejer så ska det vara superduperslimkaninterörasig-modeller. Men om du inte är stöpt i denna form - var handlar du då??
Maja är absolut inte tjock, hon är normal! Dessutom har hon lårmuskler tack vare ridningen - inte bra om man ska handla kläder.

Precis när vi tänkte ge upp så roffar Maja åt sig ett par jeans på Cubus. In i provhytten och prova och tänk, dom var sköna. Dom var lagom tighta och normalt höga i midjan (inte låglåga som dom flesta) Men ganska så mycket för långa.. Maja har storlek 134 i normala fall, men dessa jeans som passade henne var i storlek 158....
Förstår ni vad jag menar???? Herregud.

Nu på lunchen har jag i alla fall varit och handlat ett par jeans till i samma modell men mörka. Bäst att passa på. Dessutom har dom kampanj "jeans+tröja 199:-"
Men jag är fortfarande arg på modevärlden.
Kram Eva

5 kommentarer:

  1. Förstår att du är arg, jag har ju haft samma problem när det gäller mina barn, fast på andra hållet! Alla byxor var för stora för mina döttrar, Ja dom är väldigt smala! Men inte för det gör situationen bättre :( Natti gör allt för att bli "tjock"
    I alla fall vill hon ha lite hull så kläderna sitter snyggare.
    Em är idag vuxen 22år med en getingmidja och rumpa som är normalstor... hon har ett helvete att hitta kläder, speciellt jeans.
    Allt som passar i midjan då är det för litet runt rumpan...och tvärt om... lider med henne när hon ska handla kläder...
    När hon gick ut gymnasiet skulle hon på balen! Size Zero var klänningen och ändå fick de lägga upp och sy in den ganska mycket! hon är 158 så det är en liten tös! *Ler*
    Nu dit jag ville komma med detta.
    Men ingen förstår att hon och hennes syster har problem att hitta kläder...finns de som säger men du som är så smal det är väl inga problem?!
    Men kan meddela att Natalie är jätte glad för alla slimmade tajts som ser ut som jeans :) Nu kan hon med ha tajta byxor ...hehe.
    Borde finnas fler modeller på jeans och så... så där fanns något för alla.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du är arg med all rätt! Det ÄR svårt att hitta jeans och kan tänka mig att det är lika svårt även för lite äldre barn. Ludvig är ju så liten ännu att det bekymret inte finns...

    Alla kan/ska inte vara lika långa, lika smala etc.!!


    Kram, tur att ni hittade byxor till sist!

    SvaraRadera
  3. Åh, jag ÄLSKAR lång kommentarer!!
    Ja, jag älskar kommentarer överlag bara det inte är "påhopp"..

    Åh, Maya jag kan tänka mig att det är samma problem om man är VÄLDIGT smal - för man har ju oftast inte samma storlek över höfter, i midja eller lår.

    Jag önskar att det fanns en helt "vanlig" modell - typ helt rak, men adjustable waist (det var dom jeansen vi hittade!!) - Dessa tror jag skulle passa ganska så många fler.

    Eller - gör helt enkelt fler sorters modeller!

    Kram till er båda!
    /eva

    SvaraRadera
  4. usch...barn i Majas ålder ska absolut inte vara smala.....Maja har en perfekt kropp i hennes ålder.Så ska de se ut då.Hon ändrar sig många ggr innan hon e "tonåring"....Hon e perfekt.En välmående tjej

    SvaraRadera
  5. Håller med dig, tjejer i Majas ålder ska få vara barn o i te ha vuxnas mode. barn ska väl få röra på sig när dom leker för de gör dom fortfarande, fast de finns ju tioåringar som redan sminkar sig o de ser inte snyggt ut.
    Barn måste få vara barn!
    Kram Anna

    SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...