22 mars 2010

"hossa"


Inatt har både jag och maken sovit som "hossor". Det betyder att vi har sovit väldigt dåligt.. Kan det verkligen bero på att vi flyttat upp?

Är man verkligen så inställd och van vid sin omgivning att vi helt enkelt inte kände oss trygga inatt? Konstigt.. Vi fick en föraning om vad som komma skall under våren och sommaren, nämligen värmen och att det kommer att bli asvarmt och otrevligt där uppe. Men, vi är ju vana vid att sova i inredda vindsvåningar och vet hur vi ska hantera värmen.. (vidöppna fönster och en stor fläkt..)

Dessa problem hade vi inte i vårt svala sovrum på bottenvåningen - men nu är det som det är och vi kommer att få ett superfint och stort vardagsrum där nere när väl väggen är riven!

Vi är väldigt glada över att ha hunnit med så himla myckte på en dag. Ikväll ska jag fortsätta med Majas rum. Mitt mål är att bli klar med det under denna veckan.


I helgen påbörjade jag och Maja en ny sak. Vi var ute och promenerade både lördag och söndagmorgon. Rask promenad på i genomsnitt 40 minuter vardera. I lördags dock i regn (svårt att "promma" med stora regnstövlar, annars hade jag haft dom på mig ;O)...) men i går i strålande solsken och 10 grader :o) - underbart! Vi började planera våra utflykter som vi vill göra under våren och sommaren. Tänk, Maja sa att hon ville åka till Västra Ströö.... Jösses, jag måste ta tillfället i akt och åka till inredningsparadiset!! hm.. när ska jag boka in detta..


I lördags var jag och Wille ute en runda (söta S var hos oss TACK!!!), Maja flydde till kompisen Matilda och Staffan var sin sista gång hos tattomannen. Wille och jag hamnade först hos mormor-Inga där vi åt goda smörgåsar (Wille klämde i sig 4 hemmagjorda mackor med hemmagjord leverpastej på) och sedan körde vi till IKEA, där det var panik..

Ap-mycket folk och jag var faktiskt på väg att vända, men behövde ju verkligen ljus.. Så vi sprang igenom varuhuset och bara roffade åt oss det vi skulle ha, kom fram till kassorna och insåg att det var stopp.
Meddelande i högtalarna om att kortläsarna inte fungerade som dom skulle och att det var bäst med kontanter... Jag hade så klart inga kontanter.

Men jag gav inte upp. När 10 personer framför mig i "snabbkassan" hade gett upp, så fick jag ögonkontakt med en tjej som jobbade där och så frågade jag om inte "ikea handla hemma" fungerade om man drog det manuellt? "Jo, det går bra fick jag till svar".
Jag kände mig tacksam som kom därifrån fortfarande med humöret i behåll och faktiskt ganska så snabbt. Mina tankar går till dom som satt där i timmar och väntade..

Kvällen spenderade vi hos Li & Tomas och käkade jättegott. Italienskt plockmat - mumma! Bilden hämtad från google.se
Nu kära ni, ska jag avsluta detta låååånga inlägg (hoppas ni orkade läsa) och ta mig en kopp kaffe - kanske jag vaknar fast det smakar blääääää.
Kram Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...