26 februari 2010

BodyBalance

Det här var jag på igår!

BodyBalance från LesMills. Åh, så skönt - men oj vad jag är ovig....




Vad är BodyBalance:

Body Balance är en del i ett större Body-program som utvecklats i Nya Zeeland. Bland annat finns Body Pump som är styrketräning till musik. (det som jag tycker väldigt mycket om att träna!)

I Body Balance är varje rörelse koreograferad så att den stämmer exakt med musiken. Rörelserna och musiken är också lika från gång till gång oavsett ledare och var i världen övningen görs. (Perfekt!) Det ger en trygghet som uppskattas av många. Som alltid kan övningarna vara lite knepiga att utföra första gången, men jämfört med tempofylld aerobics är BodyBalance lättare att komma in i.

Programmet har utvecklats av träningsexperter, läkare och sjukgymnaster för att rörelserna ska bli allsidiga och säkra. Body Balance är en relativt lugn träningsform och övningarna görs till pop-ballader och klassisk musik. Syftet är att träna upp rörlighet och styrka i hela kroppen med särskild koncentration till bål, axlar och rygg, d v s de delar av kroppen som tar mest stryk av exempevis stillasittande arbete.

Body Balance är särksilt inriktat på rygghälsan (bra för mig!). Olika vridmomt stretchar och töjer vilket anses vara bra även för golfsvingen, som utsätter ryggen för stora påfrestningar.

Föutom den fysiska balansen ger träningen även balans mellan kroppens fram- och baksida, mellan höger och vänster sida. Träningen tar hänsyn till att många människor är stelare eller svagare på den ena sidan av kroppen.

Medan rörelserna utförs är det viktigt att vara närvarande, att tankarna är fokuserade på nuet. Där har BodyBalance hämtat inspiration från bland annat yoga, qigong och tai chi.


Ska nog fortsätta med detta tror jag :o) - Någon som skall hänga med?
Kram Eva

2 kommentarer:

  1. Det låter kul, men svårt! Skulle också behölva träning för ryggen...
    kram på dig!

    SvaraRadera
  2. ojj de lät lite krångligt men som du säger säkert kul o bra.
    Du får ha en mysig fredagkväll med familjen! Kram Anna

    SvaraRadera

Tack för din kommentar - det är jätteroligt att läsa!
Kom gärna förbi fler gånger och passa på att skriva en liten kommentar då också :).

Varma kramar från Eva

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...