29 februari 2016

Skottår och hudvård

Det är jag bakom masken...

Jisses.
Det är redan måndag igen. Skottdagen dessutom.
Idag firar mina fastrar sin 15-års dag :) - fast då i vanlig människoår så blir det 60 bast!

Grattis på födelsedagen Åse & Lilli!!


SPA.
Igår gjorde jag ett eget litet spa hemma i mitt badrum (ändå var jag inte där längre än vad vår tonåring brukar vara en normal dusch...) Fast utan massage... synd.. Skrattade gott när jag läste på baksidan av ansiktsmaskens förpackning "Luktar och ser gott ut, men ska inte ätas!" Visst är det en härlig mening, jag blev så glad. Tur jag läste så att jag inte åt en bit..

Igår köpte jag nya ansiktskrämer också. 
Det var natt- dag- ögon- och serumkräm med för oss 40+.. 
Jag skulle gärna vilja lägga tusentals kronor på mitt utseende, men för det första har jag inte pengar till det och för det andra så undrar jag om dessa hiskeligt dyra produkterna är så himla mycket bättre än dom som ligger i "normalpris". Någon som vet?

Mitt köp igår, bortsett från rengöringsmjölken...
Jag köpte i alla fall Apoliva från apoteket. Doftar gott (måste dofta, jag klarar inte av att ha krämer som påminner om sjukhusmiljön...) var i fina förpackningar och kändes underbart sköna i ansiktet! Vi får väl se efter att dessa är slut, om jag "går upp ett snäpp" i prisklass. Har provat det också, men ser ingen skillnad på min hy.. Lika grå och trist som alltid ha ha ha ha ha ha. 

Måste och vill dock lägga lite pengar på någon ansiktsbehandling och så fortsätta min behandling för oönskat hår... Jag gav ju upp, tyckte inte det gav något resultat alls.

Är det någon som kan rek. ett ställe att få bort oönskat hår på?
Alltså inte VAR på kroppen, utan ett företag och tillvägagångssätt..... hehehehe

Ett sätt som fungerar och tar bort det för alltid!!
Kram Eva

26 februari 2016

Svart bricka


Förlåt.
Jag är inte så bra på att ta foton med min telefon...Orkar inte ta fram den fina kameran heller just nu. Ni får hålla tillgodo med detta .

På lunchen idag körde jag till DollarStore. Lågprisvaruhuset i kommunen. Himla bra ställe det där. Där hamstrar man hygienartiklar med mera. Just för den sakens skull behöver vi absolut inte åka till Ullared. Vi åker 4 minuter bort. 

Ibland blixtrar det till i affären och det dyker upp något "den-här-måste-Eva-bara-ha". Det hittade jag även denna gång. Det blev den här svarta "brickan" - eller vad man nu ska kalla den. Den är svart och tung och jag är nöjd. Den är placerad på matbordet. Ska införskaffa mig snygga vinegrette-flaskor och dressingflaskor som passar till. 

Har inte hittat dom än bara. Vill att dom ska se ut på ett speciellt sätt.. Vet inte om det finns, men det finns i min hjärna...


Sportlovet slut.
Idag är sista dagen på sportlovet. Lite synd, för det är skönt för barnen att vara lite ledig. På måndag börjar stressen igen. Fast innan dess har vi helg och framför allt FREDAGSMYS .

Ikväll kommer mamma. Vi käkar så klart tacos och dricker lite vin och sedan bänkar vi oss i soffan och tittar lite på tv och myser. Det är skönt med kvällar tycker jag.  Har vi dessutom tänt en brasa och jag har fått på mig flanellpyjamasen och raggsockarna - ja då är det ren lycka!

Men bäst av allt är så klart att ha familjen samlad - och det har jag nästan ikväll... Sällan jag har tonåringen hemma en fredag kväll nu för tiden....Kunde ju varit mysigt, men vem vill som tonåring sitta hemma med sina mossiga föräldrar? Ja, jag ville det inte på min tid i alla fall....
 
Jag får pussa lite extra på Wille så länge han håller sig hemma.


Trevlig fredag!
Kram Eva






24 februari 2016

Älskar badhotellet


Badhotellet

Igår fyllde vår fina Maja år.
15 hela år blev tösen. Det var en annorlunda 15-års dag för Maja. Eller kanske rättare sagt för oss... På morgonen sjöng vi och hade paketöppning och mysigt. Det var ungefär det vi fick fira henne... Sedan firade Maja själv med kompisar. Först var dom på Emporia och shoppade och fikade. På kvällen var dom på Elysee i Malmö och käkade fondue. På senkvällen var hon med kompisar och sov dessutom över hos en.

Men, vi fick ett härligt sms innan vi gick och lade oss .
Det värmde ända in i hjärteroten. Vår flicka var i alla fall mycket nöjd med sin födelsedag och sina presenter. Det är huvudsaken!

Själv tränade jag igår kväll.
Körde ett pass BodyBalance för bästa Li. Jisses så stel jag var...
Okej att jag inte tränade BB förra veckan, men det var ju löjligt så stel jag var. Tydligen ganska vanligt om man tränar BodyPump också. Så jag kompletterar bra med BB. Skönt var det!

Ännu härligare var det.
Att jag hann precis hem till världens bästa Feelgood-program nämligen Badhotellet. Jag fullkomligt älskar denna serie. Jag mår så bra när jag ser den. Ingen ond bråd död och lemlästning eller såga itu någon, eller skrämma ihjäl någon.

Helt enkelt bara en serie som får mig att må bra!

Just nu fikar jag.
Sitter hemma och jobbar några timmar. Majas nya sänggavel ska levereras mellan 9-12...Dom kommer väl 11.57 gissar jag

Kram Eva

23 februari 2016

Min Maja 15 år!


Grattis världens bästa, sötaste, mest underbara, härligaste, finaste Maja på din födelsedag ❤️!! 

15 år idag ❤️! Är det klokt vad tiden går...   
Älskar dig mest i världen!!


22 februari 2016

Sportlov




Jag fick en isbit till min avec...
efter en stund...

Så var det sportlov!
Fast det var inget jag märkte i morse... Klockan ringde precis som vanligt och lika trött som alltid var jag också. Om inte lite lite tröttare än jag brukar - kanske.. Kan bero på den fullbokade helgen som varit. Inte alltid så bra, jag känner av den sedan på måndagen. Som tur är så har det varit himla kul, så det gör inget!

I fredags hade vi Linda & Henrik hos oss. Käkade och snackade och hade himla trevligt.

I lördags
var vi på 45-års bjudning hos Tessan. Middag och gott och trevligt till midnatt ungefär när vi åkte och plockade upp Wille på vägen hem. Det kändes lite tråkigt att lämna precis då, men jag var glad i går morse när jag vaknade...ingen huvudvärk :o). Undrar om alla kände så....ha ha ha ha.. tror inte det.

Tack för en trevlig kväll!!

Igår tog det lång tid innan jag fick på mig kläder.
Jag började städa och tog ett rum i taget. Jag hann absolut inte alla rum. Det var inte meningen. Men, jag fick undan saker jag retat mig på länge. Det blev en befrielse faktiskt. Eftermiddagsnöjet är som alltid BodyPump med bästa träningsvännen Malin och för bästa instruktören Li.

Aj, aj det känns idag i musklerna vill jag lova. Jisses vilken träningsvärk jag har idag. Jag som planerat att öka lite vikter nästa söndag..kanske ska lugna mig lite. Eller så ger jag järnet - behöver få lite mer form på kroppen.

Efter en lång och härlig dusch och en god spagetti och köttfärssås så intog jag soffan och kollade mysfilm med Julia Roberts. En härlig avslutning på helgen faktiskt. Tyvärr såg jag inte slutet, för jag somnade så klart. Men, jag hade sett filmen innan så jag tror jag vet...hahaha....

Denna vecka har vi sportlov, som sagt, i Skåne. Maja är ledig och njuter av det. Wille är idag hos farmor. Dom ska gå på bio. Själv jobbar jag....



Kram Eva

19 februari 2016

Många skor!

Många skor blir det ;)

Idag är det fredag!
Visst är det en speciell känsla? Tyvärr lider jag just nu av en hiskelig huvudvärk, men jag hoppas den försvinner till ikväll. Ikväll ska vi ha fredagsmys med Linda & Henrik. Maja ska ju hänga med Smilla (och då föräldrarna L&H såklart) på påsken och åka skidor och vi ska få lite mer information ikväll om vad som gäller. Samtidigt ska vi ha prata en massa annat och ha kul!

Igår när jag kom hem från jobbet, så kom jag nästan innanför dörren på grund av alla skor. Maja hade ett helt gäng med kompisar hemma.

Visst är det väl härligt!!?

Jag bara älskar när dom är hemma hos oss. Av helt egoistiska skäl - för då vet jag ju var dom är! Själv tycker jag att Maja har ett perfekt rum att ta hem kompisar till. En annan fördel är att då städas rummet lite extra ha ha ha ha...har ju aldrig skadat.


Trevlig fredag allihopa  & Kram och hej!

18 februari 2016

Idag ska jag :)

Många reflexer!

I två dagar har jag nu hoppat över träningen.
Kroppen har varit trött plus att jag ju har varit i stallet två dagar i rad. I tisdags ville jag inte stressa från stallet - utan vi gick ut och gick en runda med Lewis i mörkret. Mysigt. Helt vindstilla, stjärnklart och månen lyste upp kyrkan och kyrkogården när vi gick förbi. Det var faktiskt en härlig kväll.

Igår ville jag inte heller stressa från stallet, utan Maja tog en ridtur i det lilla ridhuset medan jag snackade skit med andra stalltjejer under tiden. Skönt att prata om helt andra ämnen!

Box.
I måndags pajade vår ena TV-box... Jisses så handfallen man är. Vi hade nyss ändrat i vårt avtal från familjekort (TV på fyra ställe) till bara Tvillingkort. Så när vi nu meckat klart med detta så pajade den ena boxen. Igår fick vi den nya (ja, fick och fick - det kostar sin tusenlapp...) boxen och installerade den - då slutar kortet på den andra TV´ns box att fungera. Nya samtal och meckande och då kom vi fram till att vi ju sagt upp två kort och självklart hade vi det ena av dom uppsagda korten i vår box..... Så leta upp dom andra boxarna och prova sig fram...

Mycket med det tekniska


Träningen idag är två pass. Först ett CXWORX och sedan BodyStep. Nu längtar jag verkligen efter träningen. Ska bli skönt att svettas rejält och sedan komma hem och ta den där härligt varma och sköna duschen.

Tills dess; Dags att jobba vidare!

Kram Eva

15 februari 2016

Fredag - söndag :)I


Någon morgon förra veckan var det sol & härligt vid 8-tiden på morgonen.
Det är ju bra mycket lättare att åka till jobbet då. Längtar extremt mycket efter ljuset.

Körde Black Friday i fredags, med skinnbyxor bland annat.
Åkte direkt till Terese och spelade kort och förlorade stort... :(.
Men vi åt gott och hade många skratt, så jag vann ändå kan man väl säga!


I lördags var jag & Maja ute och red ihop. Det händer någon gång per år och
då njuter jag verkligen. Det är ju då jag får "lön för mödan" :). En perfekt aktivitet att göra tillsammans! Denna kyrka och kyrkogård rider vi alltid förbi. Den ligger så fint på höjden.

Säg hej till Kitty - min fina pålle i lördags

Igår när jag skulle till träningen, så fick jag minsann på mig mina Converse.
Kändes lite fel... med tanke på att jag även hade min dunjacka...

Nu är det ny vecka med nya utmaningar.
Önskar dig en härlig måndag!
Kram Eva





9 februari 2016

En speciell dag

Ett tänt ljus

Tänder ett ljus idag också. Idag är det "årsdagen" för min fina pappas bortgång. Egentligen inget roligt att minnas, men man gör det omedvetet ändå. 5 år har redan gått, det är otroligt att livet liksom bara går vidare.

Kram till dig pappa, jag känner din doft ibland i bilen - jag vet att du hälsar på då.

För övrigt har jag hunnit med en arbetsdag, en kväll i stallet och avslutat tisdagen med ett BodyBalance-pass. Intensiv dag och kväll. Ja just ja - hann med att läsa för Wille också innan han somnade. Nu sitter jag i soffan och inväntar John Blund... Lägger jag mig ner somnar jag, det vet jag. Men det vill jag inte just nu. Måste skriva färdigt och sedan läsa runt lite - innan jag tassar upp för trappan till sovrummet.

På lunchen köpte jag en fin present till Maja. Det närmar sig hennes 15-års dag. Se där :o) -det har jag också hunnit med!

Ibland briljerar jag ha ha ha ha.

Kram po di!


5 februari 2016

Foten...


Nu har vi fredagsmys :)!
Halvligger här i soffan med bästa lillpågen ❤️ hos mig. Något lite längre bort i soffan ligger min andra påg, min fina man ❤️. I ett annat hus på gatan bredvid finns bästa flickan ❤️ på fest. Tonårsmamman är lite orolig... Försöker nonchalera det. Måste låta henne uppleva och göra egna misstag...bara det är normala misstag och inga hemska upplevelser.. Usch...

Nä jag tar min onda fot och dricker lite vin istället för smärtstillande. Roligare! Jag fick en kortisonspruta rakt in i foten (se plåster på bild) av ortopeden igår... Ja, det gjorde jäkligt ont. Det gör det nu också. 

Ah vad gör det, jag har det bra ändå!
Kram Eva

3 februari 2016

Himmel

Rituals - I love!

I namnsdagspresent (på julafton och vi skulle inte ge varandra julklappar så det blev namnsdagspresent) av min fina Staffan fick jag Ritualsprodukter. Dock var jag osäker och även han på vilken doft jag ville ha. Jag fick därför presentkort - och det plockade jag ut i lördags - hurra!

Sååå nöjd med den doft jag, efter många om och men, valde. Jag bara älskar deras produkter. Känns så lyxigt. Så när jag nu duschar efter träningar mm så är det som att gå på ett litet SPA i mitt eget badrum. Nästa gång jag ska handla där ska jag nog prova deras hudkrämer och varför inte deras myskläder. Är dessa kläder lika bra och härliga som produkterna, så lär jag aldrig ta på mig jeans igen.....hahahahaha....

I morgon besöker jag en ortoped.
Jag har Mortons Syndrome Neuroma i min högra fot. En nerv som knyter sig och strålar ut i två tår när jag går. Extremt irriterande och så gör det ont också. Nu är jag ingen läkare (surprise..!) och vill därför ha ett bevis på att min sjukgymnast har rätt och nu även jag. Har googlat och allt tyder på detta.
Jag vill veta vad man kan göra åt det mer än att lägga i en liten kudde i skorna - en pelott.

Det hoppas jag få svar på i morgon.

Nu däremot, ska jag smörja in mina fötter en extra gång. Igår fick jag ha lite fotvård hemma - man kan ju inte visa upp vilka fötter som helst....

Kram Eva

1 februari 2016

Hjärta..



Idag tänder vi ljus och saknar pappa~morfar~svärfar lite extra mycket på hans födelsedag.

Det går inte en dag utan att vi tänker på dig pappa... Så mycket vi skulle vilja att du också fick vara med och se och uppleva tillsammans med oss. Hoppas du ändå ser det från himlen och att du ler ofta.

Vi pratar ofta om dig så du finns bland oss hela tiden - men det hade ju varit mysigt att få krama dig en gång till.....

Kramar i mängder

Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...