28 februari 2011

Så skönt

Det är med stor glädje och med varmt hjärta jag märker så goda, varma, mysiga, omtänksamma & fantastiska vänner jag har. Ni hör av er med jämna mellanrum på ett eller annat sätt - fast jag själv inte gör det just nu. Det är kommentarer i bloggen, mail, sms och telefonsamtal.


Till er vill jag bara säga;

Tack för att ni finns - jag är lyckligt lottad!
Kram Eva



26 februari 2011

Paus i stressen...

Rensat avloppet i duschen, tvättat allt, strykt allt, tvättat golv och väggar i duschen, städat i carporten, fixat "antiglid" till våra trasmattor, letat kläder till begravningen (nej... inget jag ville ha - måste iväg) packat och inhandlat till Majas kalas i morgon, varit i stallet och mockat, ryktat och fodrat alla hästar och nu............

Nu sitter jag med en kopp kaffe och väntar på att benen ska ta mig ut i bilen för att åka och handla kläder...

Under tiden jag och Maja var i stallet så åkte Staffan och Wille först till affären och handlade byxor till lilleman och skjorta till "storeman" - efter det var dom på badet och nu ska dom två + Maja baka kanelbullar till i morgon :)

Huj vad det går!
Kram Eva

24 februari 2011

Torsdag

Tillbaka till vardagen. Igår var jag ledig med barnen, men idag jobbar jag som vanligt. Eller nästan i alla fall. Jag är inte redo för att prata med kunderna än känner jag. Men å andra sidan har jag haft ett berg av saker att ta mig igenom och nu börjar jag se skrivbordet igen. Förhoppningsvis så är jag redo i morgon... eller så är jag det inte....... Usch, humöret är upp och ner hela tiden.

Nu efter jobbet ska jag bara hem och byta om och så är det dags för torsdagsridningen. Igår var det onsdagsridningen (nähä..) och det var en riktigt bra lektion. Maja hade den envisa, unga och lite bråkiga Sunset men klarade det galant. Heja Maja!
Idag blir det den något äldre Silver. Kul!
Ikväll ska jag ta med två filtar också - en att sitta på och en att vira in mig i. Det är så galet kallt i ridhuset.. Jag har härligt mycket kläder på mig, men ändå fryser jag. Filt det blir!
Nu ska jag packa ihop mig - vi hörs!
Kram Eva
ps- Pappa - det går bra för Maja i ridningen! ds

23 februari 2011

10



Hipp Hipp Hurra för vår 10-åring idag!
Stort grattis på födelsedagen vår älskade Maja!
önskar
Mamma Pappa Wille Simon Rambo & Plutten



22 februari 2011

Hur?

När jag kom hem från jobbet idag var jag så uttömd på ork och huvudvärken satt som en betongkeps på huvudet. Det jag mest av allt ville var att slänga av mig obekväma kläder, lägga mig i soffan och ta filten på mig och invänta en god kopp kaffe och sova lite...
Nu finns det ju nästan aldrig den "möjligheten", för verkligheten slår ju emot en direkt innanför dörren. Denna verklighet var annorlunda ;). Det var ingen som spelade trumsolo, inte heller var där någon liten kompisvarelse som spelade elgitarr - det enda som hördes var Rambos mjauande och Staffans "hej älskling".
konstigt - men så härligt!!
Någon timme senare kom en supernöjd kille hem från sin lek med kompisen. Jepp, det var stolthet som lyste ur ögonen. "vi ska leka på torsdag igen mamma!!", sa han nöjt.

Lite senare kom ytterligare ett nöjt barn hem. Maja kom hem efter att ha varit två dagar med mormor och några timmar i eftermiddags hos kära C. Fast man såg knappt Maja för den extremt stora papperspåsen (jag måste bara ta foto på den) och i den fanns fullt med kläder som Maja fått av kära C och en himla fin ryggsäck som Maja fått av sin kära mormor - Tack båda för att ni är bäst!
Sen vet jag inte riktigt vad som hände, för tröttheten är som bortblåst och ingen huvudvärk finns kvar och klockan närmar sig midnatt - jisses!
Resten av familjen sover.. om man bortser från Rambo som råstirrar på mina fingrar som far över tangentbordet hehe.
Jag tror jag ska tassa upp och lägga mig vid TV´n där uppe och tillåta mig att somna (som om jag aldrig gjort det innen.) - Jag är ju ledig i morgon.... så härligt det är att skriva.
Tänk pappa, jag tänker på mig själv ibland också!
Sov gott!
kram Eva

Hemgång

Nu bär det av hemåt. Tisdagens arbete är avklarad och i morgon är jag ledig.

I morgon firar vi vår underbara Majas 10-års dag!

Ha en skön tisdagskväll!
Kram Eva

Sol & snö

När jag gick upp i morse snöade det för fullt - tråkigt. Nu när jag ska iväg på lunchen så skiner solen - jättekul!

Ska åka och handla hudlotion och extra fet kräm för ansikte och händer. Wille han är så torr. En riktig liten torris ;). Får försöka handla något som inte svider när man smörjer in honom - igår sved det... stackaren så ledsen han blev.

Wille är en väldigt försiktig pojke. Han har inte velat sitta själv hos frisören, han har inte vågat vara själv på kalas och han har inte heller vågat vara själv hos kompis. Maja var precis likadan och när det gäller henne så lät vi henne hållas. Vi visste att tids nog ändrar hon sig - och det gjorde hon så klart!

Likadant är det med Willeman :). I helgen satt han själv hos frisören och var på kalas själv på eftermiddagen. I dag ska han följa med kompisen Rasmus hem efter dagis.

Sååå - varför pressa sina barn till att göra saker dom inte vill, när dom tids nog känner sig mogna ändå?!

(Givetvis är det många saker man måste pressa sina barn att göra mellan varven, men dessa saker tycker inte jag är sådana.)

Jag är stolt över att Wille har fått göra det i sin egen takt.

Nu ska jag stolt köra iväg och handla... tråkigt... men solen skiner ju - jättekul!
Kram Eva

Uppdatering: Nu snöar det f-n i mig igen...bläääääää.

21 februari 2011

Sportlov

Veckan som kommer:

Första dagen på sportlovet idag. Maja ska vara hos mormor i två dagar, med ett mellanspel hos kära C under eftermiddagen i morgon :o) - Hoppas ni alla får det trevligt!
Ikväll lär jag inte orka så mycket då jag är på jobbet idag. TV och middag blir det nog.

I morgon blir det inte heller något avancerat mer än jobb.

På onsdag är jag ledig, då fyller Maja 10 år. Jag och barnen tar en mysdag! Ridning på kvällen.
På torsdag ska Maja igen vara hos mormor och oå kvällen är det ridning.
Fredagen går i stallets tecken - dock ej för mig som jobbar - men för Maja som nog kommer att vara där nästan hela dagen och kvällen.

Nu ska jag ta tag i jobbet.
Kram Eva

20 februari 2011

Grattis Tessan!


Hipp Hipp Hurra för Tessan idag!


Stort grattis på 40-års dagen din gamla tant!
Kram från oss alla


19 februari 2011

Annons

Så var det lördagen den 19 februari idag och pappas annons i tidningen är inne. Den finns även på Familjesidan. Kanske jag startar ett minnesrum där. Så kan jag skriva till pappa när jag känner för det.. Kan man läsa bloggen från himlen? I så fall vet jag att pappa gör det ;).
Det går sakta framåt. Dom tunga cementblocken som ligger på axlarna börjar sakta smulas sönder. Idag ska vi ha en myslördag med Melodifestivalen och krama och leka med barnen så mycket vi bara kan. Min mamma är också med så klart.

Wille har klippt sig idag och fick hela håret färgat blått - gissa om han är lycklig :). Framför allt med tanke på att han ska på kalas i morgon, då ska han visa alla sina kompisar så fin han är.
Maja har åkt in till stan för att gå på bio med en kompis. Skönt för henne.

Nu ska jag bege mig till affären och handla kvällens middag.

Önskar er en skön lördag.
Kram Eva

ps. Saknar dig pappa! ds

15 februari 2011

Ingen ork

Jag har huvudet ovan vattenytan och vi hjälps åt alla i familjen, men några inlägg som är intressanta (?) och roliga dröjer nog är jag rädd för. Men jag återkommer så fort jag känner att jag behöver skriva lite.

Kram till er alla
Eva

9 februari 2011

Somnade in

God natt min kära pappa och sov så gott.



I natt 03.35 somnade min älskade pappa in lugnt och stilla. Jag och min mamma var hos honom.
Ta hand om er!
Kram Eva
Tack snälla för era fina och varma kommentarer

8 februari 2011

vak

sitter hos min lilla pappa och vakar. Kan inte fatta att jag för en vecka sedan på hans födelsedag satt och åt middag med honom och mamma och nu sitter jag här mitt i natten på sjukhuset. Har inte velat skriva något om hans sjukdom då han alltid varit trogen läsare av min blogg. Nu får han morfin så han inte har ont och han är inte kontaktbar.. Det gör så ont i mig.. Krama mig..

Storm

Inatt flyttade vi ner från ovanvåningen till vardagsrummet. Barnen i sofforna och jag och Staffan och Rambo på madrasser på golvet. Vi kunde omöjligt somna, det blåste full storm ute och det lät som att hela huset skulle lyfta, träden skulle braka in i huset och att fönsterna skulle blåsa in.

I vardagsrummet på bottenplan låter det inte riktigt lika hemskt och så kunde vi försöka överrösta det med TV´n. Sista gången jag kollade klockan var 02.45... man kan väl säga att jag idag är trött..... zzzzzzz...

Är i en mycket ledsam (milt sagt) period just nu. Min pappa är jättesjuk och vi tar en dag i taget just nu..

Ta hand om er.
Kram Eva

4 februari 2011

Kram


Önskar er alla en himla skön fredag - ta hand om dina nära och kära. Krama dom en extra gång idag.
Kram Eva

3 februari 2011

Mest bilder..

Här kommer lite foton på den lille killen där hemma. Den minste alltså ;)


Ibland är det skönt att krypa ner i den lilla korgen

Jag är en vacker katt!

På skinnpallen ligger jag ibland och filar mina klor...


När Wille har somnat passar Rambo på att ligga och mysa!


Idag är det ridning nummer 2 denna vecka. Igår var det barbackaridning och rejäl balansträning.
Kanske det blir samma idag - vi får se :o)

Kram Eva
ps. Är inne i en tuff period i livet just nu om ni undrar varför mina inlägg är tråkigare än vanligt... ds

2 februari 2011

Wiiie det är onsdag!

Och klockan är snart tolv och då slutar jag för idag. Det blir ingen styrketräning för mig idag - min magmun är vidöppen... alltså magkatarr så det räcker och blir över :(. För varje gång jag anstränger mig så kommer magsyran - fungerar inte. Så jag tar en rask promenad när Staffan kommer hem idag istället. Det får duga.
Nu sticker jag - vi hörs senare!.

Kram Eva

1 februari 2011

Vi gratulerar!

Idag är det världens bästa pappa-svärfar-morfars födelsedag. Nämligen vår!
Stort grattis på födelsedagen!
Många kramar från oss alla

Maja Wille Eva Staffan Simon Plutten & Rambo


Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...