31 maj 2010

Efter lunch

Nu är det betydligt skönare väder med varma vindar och solen som letar sig fram ibland. Dessutom har jag ätit god lunch och promenerat 20 minuter.. Det har varit dåligt med motionen som ni säkert märkt.

Go´midda´!

Kram Eva

Bläääääääää

Det är rena höstvädret med regn och rusk och så har jag glömt min lunch hemma i kylen.. Bah!

Får man lov att köra hem och dra täcket över huvudet?
Kram Eva

ps. Fast jag är glad ändå :o) - jag jobbar bara 3 dagar denna veckan! ds

30 maj 2010

den är bra

Tyskland vann och den var väl bra?! Eller?! Vad tycker ni?



dom jag tyckte var bäst kom 3:a Rumänien och 4:a Danmark. Inte så himla dåligt röstat av mig om jag får säga det själv. Till mitt försvar ska ju berättas att jag inte hört Tyskland innan ikväll....

Kram Eva

Jag trodde

nästan att det var Miss Li som representerade Tyskland ikväll.




Ganska likt tycker jag.

Kram Eva

29 maj 2010

Mys i världsklass

det har vi nu. Mys i världsklass är det när jag och Maja sitter i en soffa (halvligger) och Staffan och Wille i den andra. Vi har ju två 3-sits soffor och det är gott om plats. Vi tittar på alla musikbidrag och äter lite gottor.

passa på snälla ni och njut av varje dag.

Kram Eva

Det blev bra

Det blev en bra fredagkväll. vi cyklade bort till Uffe & Lena och åt himlans god grillad kyckling och drack underbart gott vin. Kanske lite lite för mycket, men guud så gott! Supergod rabarberpaj (hemmagjord så klart) till efterrätt - mums!

Idag, lördag, ska vi köra in och lämna Wille & Maja hos mormor och morfar. Det är "övningsdags" att Wille är hos dom och inte tvärtom. Undertiden dom "övar" så ska jag och Staffan gå på det nya köpcentrat (ja, det är ju inte splångnytt men vi har inte varit där än) Entré i Malmö. Min förhoppning är att jag ska kunna hitta en tunika eller två. Behöver något nytt och snyggt tills vi ska till Lübeck nästa vecka.

Ikväll ska vi se Schlagerfestivalen. Även om inte Sverige är representerat. Jag är inte alls förvånad över att inte Anna gick vidare. Låten är bra, men den blev bra först efter att man hört den ett hundratal gånger i mitt tycke. Tyvärr tyckte jag redan i den svenska uttagningen att den inte platsade i den stora finalen och attans att jag fick rätt. Hoppet är ju det sista som överger en tack o lov. Men det kan vara trevligt att titta på den ändå och samtidigt "flukta" i nya Lantliv som kom igår :o).






Två bra bidrag.

Kram Eva

28 maj 2010

Bättre



Nu är solen framme och värmer och strålar igen och det verkar inte vara så dåligt med Wille. Han har sovit några timmar och verkar nu vara pigg och glad igen. Skönt tycker jag, med tanke på att vi är bortbjudna ikväll. Kanske vi kan cykla dit ändå.

Om ett tag kommer Staffan hem och då ska jag och Maja köra till Skopunkten och handla tygskor och finskor. Hrm... undrar om vi har skolavslutningsklänning hemma? Bäst att kolla, det är bara två veckor till skolavslutning. Nu i eftermiddag när Maja kom hem så hade hon musikläxa. Vi har övat på "den blomstertid" "I sommarens soliga dagar" & "Flaggan vajar på sin stång".


Snacka om att det känns som att sommarlovet är på ingång!

Kram Eva

Fy!

Ska bara meddela att det fullkomligt ösregnar här i södra skåne... Dessutom måste jag köra hem nu och ta hand om sjuk liten Wille. Åh, så tråkigt.

Å andra sida; det är fredag!!

Kram Eva

27 maj 2010

Okej, nu får ni hjälpa mig

Vilken tycker ni är bäst? Vilken passar bäst just nu?
Jag väntar på en strandbild...
Men om man ska välja en "för-sommar-bild" till bloggen - vilken ska jag då välja?














Kram Eva

Oj, vad tiden går

Tänk.. en hel dag utan att jag har bloggat. Det måst ha varit länge sedan det hände sist?
Motion tisdag:
Ingen speciell
Motion onsdag:
Lunchpromenad 20 minuter
----------------------------
Torsdag idag och ikväll ska, Staffan & Wille på grillkväll på dagis. Undertiden vi är där, så är mina föräldrar med Maja på ridningen. Hon vill absolut inte hoppa över det för en "sketen" grillkväll... hehe.. Men, vi har ju inte varit med dom andra åren för att Wille varit så liten, men nu är han fullt medveten och då får vi prioritera detta ikväll.
Det är dessutom öppet hus på Majas skola (undertiden vi jobbar...) så dit har vi "skickat" mina föräldrar också...
Vad hade vi gjort utan er mamma och pappa? Ni är guld värda!

Så det är lite körigt ikväll kan man väl säga....
Ha en skön torsdag!
Kram Eva

25 maj 2010

Tisdag

Motion måndag:
Tja... räknas 4 timmars springande i shoppingcenter?
..............................................
Det var en härlig födelsedag igår. Efter 4 timmars egentid på shoppingcenter så åkte jag och hämtade lilleman på dagis (händer så sällan), körde hem och hämtade resten av familjen och så körde vi in till Jensens Böfhus och käkade en god middag. Ja, ni som vet... det är ju inte en middag man sitter och avnjuter i flera timmar hehe. Nä, vi hann med både förrätt och varmrätt och satt i bilen igen inom en timme *fniss*. Men vi har stora barn nu, för båda beställde själva! Efter restaurangen körde vi hem till mina föräldrar som fixat kaffe och tårta och jättegoda hallon - mums! Tack snälla!

Kvällen avslutades med att bli förundrad över alla gratulationer på facebook - jättekul! Sen somnade jag i fåtöljen (inte skönt).

Idag har jag varit på utbildning i D-HLR (Hjärt-Lung-Räddning med halvautomatisk defibrillatormaskin) Jösses, vilken kanonutbildning!! Har "lärt" ut allt till familjen. Ska nog på allvar köpa kursboken och ha hemma, för att läsa det lite då och då skadar ju ingen.
Nu har jag kollat mina favoritprogram och ska slänga upp dom lurviga i soffan och inta ryggläge.
God natt!
Kram Eva

24 maj 2010

Helgens foto


Fredag och begravning av Piffi
Maja gjorde så fint.

Wille ville absolut hoppa studsmatta efter cermonin. Vilket nog Maja blev glad för.


Lördag och vi har äntligen köpt ny grill. Vi köpte även en grillwok, som jag måste säga är superbra! Äntligen kan man fixa alla goda grönsaker samtidigt. Grillade gjorde vi både lördag och söndag.

Lördagkvällen var underbar. Undertiden vi grillade, så sprang Wille omkring i kallingarna och vattnade blommor. Ja, han hade mer kläder innan han hällde allt vattnet över sig..hehe

Käraste Maja och kompisen Sofia

Söndag och det är arla morgonstund. Wille och jag gick upp tidigt och jag hann knappt få i mig en kopp kaffe förrän Wille skulle ut och sparka fotboll. Vad gör man inte för sina barn. I våra pyjamaser gick vi ut i daggdränkt gräsmatta och strålande solsken och sparkade fotboll till fågelkvitter! Urmysigt!



I går eftermiddags köpte Maja sig en ny kompis. Det är även det en guldhamster, men detta är en hane och han fick namnet Plutten :o). 10 veckor gammal och snabb som blixten och älskar att springa i sitt hjul......på natten.... hrm....

Idag är det min födelsedag och det firar jag genom att bara jobba halva dagen. Och ikväll ska vi gå ut och äta en god middag! Jag blev i morse 05.50 uppvaktad med skönsång och presenter - jag har varit snäll!
Ha en jättebra dag, för det ska vi ha!
Kram Eva






22 maj 2010

Cermoni

Motion fredag:
Powerwalk 40 minuter
.............................................

Igår hade vi fin cermoni för Piffi (foto i morgon). Det blev jättefint. Jag och Maja köpte hamstergodis och la i kartongen tillsammans med ett brev som Maja skrev, mat, filt och en fin liten Piffi. Det var en tapper tjej som flera gånger lyfte locket och klappade henne. Staffan grävde en grop vid trädet och så fick Maja lägga ner lådan själv. En sista gång öppnade hon locket och klappade henne och sa "hej då Piffi, jag kommer att sakna dig". Sedan reste hon sig upp och sa "okej" till pappa. Därefter stod hon och höll om mig och grät och grät och grät och grät och grät under tiden Staffan skyfflade tillbaka jorden. Sedan tog vi dom finaste stenarna vi kunde hitta och la i en ring med en stor sten i mitten där Maja skrivit Piffi och ritat fina hjärtan. Maja plockade en liten bukett och la där också. Sen stod vi bara där och kramades.

Under kvällens lopp fick hon några återfall, men hon somnade tillslut i soffan.

Nu är det myslördag och jag ska återgå till soffan och sitta brevid Maja och krama henne lite.
Berättar mer i morgon!
Kram Eva

Idag mår hon llite bättre.

21 maj 2010

Hamster

Motion torsdag:
Lunchpromenad 15 min
Powerwalk 35 min

------------------------
Piffi är död. Maja hittade sin älskade hamster död i buren i morse. Hon är helt förtvivlad min lilla älskling - hennes bästa kompis finns inte mer.

Det gör så ont i mitt hjärta att se henne så ledsen. Hon ville ändå gå i skolan idag och så får hon följa med kompisen Julia hem.

Vi hann ta fram en kartong och bädda till henne, och lägga henne i den - så att Maja slipper se henne i buren igen. Vi har gjort en liten matskål och lagt mat också.. Plus att hon har fått ett fint täcke.
Ikväll är det cermoni i trädgården.
Det är en ledsam fredag idag, men jag tror vi kommer att ha det mysigt ändå.

Kram Eva

20 maj 2010

Torsdag

Motion onsdag:
Ingen.......
Det enda jag motionerade var handlederna när jag blandade kortlekarna..*fniss*.

------------------
Idag vaknade min son och var helt plötsligt en stor kille. Han sa till mig;¨

"mamma, när jag blir stor ska jag inte ha blöja"
"när är du stor", frågade jag
"hm... sen, sa Wille
"Är du stor när du har blivit lakritsbåt (heter avdelningen han börjar på efter sommaren)?
"Ja"
"Men det är ju snart, sa jag"
"Då är jag stor nu", sa Wille och tog av sig blöjan och tog på sig kalsongerna.

Idag har han varit utan blöja hela dagen. Han har varit jäätteduktig min lille kille. Dom har varit ute och promenerat 2km på "Trollelunken" utan att olycka hände. Han hade kommit helt lycklig till den ena fröken och sagt "jag klarade det!!!" när han gick på toaletten själv.


Ett steg i rätt riktning!
Kram Eva

ps. Nä, jag vann inte igår heller, satan... hehe ds

19 maj 2010

Spelkväll igen


Tisdagens motion:
Lunchpromenad 30 minuter
Powerwalk på kvällen 45 minuter

Ikväll smäller det igen - jag ska spöa tanterna i GinRummy. Mohahahahahah..........
Vi får väl se vem som skrattar sist. Någon gång måste ju spelturen vända tycker jag. Eller?

Denna vecka har jag varit på utvecklingssamtal för både Maja och Wille. Jätteskönt, för vi har två barn som sköter sig exemplariskt och det tänker jag njuta av :-). Förhoppningsvis håller i sig ett bra tag framöver.
Sådana här bilder inspireras jag av att vila ögonen på. Bilderna lånade från Sköna hems hemsida.
Lugnt och fridfullt sovrum

Härligt vitt och avskalat kök

Ha en trevlig onsdag!
Kram Eva

18 maj 2010

Tisdag



Meningen är nu att jag ska skriva gårdagens motion, men den skrev jag ju igår... Ah, suck.. Den kommer här igen :o)




Motion måndag:
Lunchpromenad 20 minuter
Powerwalk på kvällen 30 minuter


-------------------------

Idag är det en strålande vacker dag. Solen skiner och det är faktiskt inte snorkallt.. Ändå har jag vinterjackan på mig på morgonen. Inte klokt detta. Var tar värmen vägen?


Om 4 veckor är det skolavslutning - då ska man ju kunna stå i en tunn klänning och sjunga "den blomstertid nu kommer" och gråta en skvätt *fniss*. Som det känns idag, så får man snällt ta på mig både vantar, mössa och vinterkappa över den fina klänningen...

Dags att börja hålla alla tummar vi har för att värmen ska komma - okej?


Powerwalk direkt efter jobbet idag och sedan är det TV-soffan med start klockan 20.00.
Först "Äntligen Hemma" och sedan "The Good Wife"

Trevlig tisdagkväll!
Kram Eva

17 maj 2010

Rivsår

Måndagen snart slut. Det har väl varit en ganska så hyfsad måndag med bra väder. Vi har fått se solen minsann! Det var längesedan sist kändes det som. Plus att jag så klart glömde mina solglasögon hemma i morse när jag nu väl behövde dom. Inte snyggt med mascara som rinner - men men.

Idag fick jag fnatt på jobbet.. hehe.. Det kliade vansinnigt på ryggen. Ni vet mellan skulderbladen där man inte kommer åt utan "tillhyggen".. Jag grabbade tag i första bästa vassa föremål jag kunde hitta på skrivbordet, vilket var saxen. Åh, så skönt det var - men...... Ikväll när jag bytade om till promenadkläder så gjorde det lite ont när jag drog linnet över huvudet. Vänder mig om mot spegeln och tittar - HU!! Jag har kliat så hårt att jag har gjort "skärsår". Det ser ut som att jag har blivit piskad på ryggen! Det har nu svullnat lite och ömmar... Det känns ungefär som om man har bränt sig av solen rejält.


Eh... poäng på det?

Från och med idag ska jag börja morgonbloggen (om jag gör sådan) med att skriva hur jag motionerade dagen innan. Jag måste, måste, måste få bort min gravidmage. Jag kan inte skylla på Wille längre som ni vet.. Eh, han fyller 4 år i september. Hrmpf.. Motion, motion, motion och äta rätt.

Jag är så kass. Jag har ingen karaktär. Jo, det har jag - för jag slutade ju röka för 6 år sedan nästan exakt - men ingen karaktär när det gäller mat. Måste peppa mig själv och notera min motion därför gör jag det här. Ni får tyvärr "lida" för det - men ni kanske också ska köra igång.

Jag hakar på Sus i dus nämligen! Ni också kanske?

Dagens motion:
Lunchpromenad 20 minuter
Powerwalk på kvällen 30 minuter

Nu ska jag ta mig till ovanvåningen och luta huvudet mot en soffkudde - sova soffa står på schemat.

kram och sov gott!
/Eva

Igår..


igår:

Jättestort GRATTIS på er bröllopsdag!

Hoppas ni hade en mysig kväll med god mat.
Trevligt sällskap hade ni ju; ni hade ju varandra!


Många kramar från oss alla
Älskar er mest!

15 maj 2010

Lampa


Uträttat några ärenden, fikat hos bror, varit på Erikshjälpen & köpt fler flaskor.. Varit på IKEA och handlat lampa. Den klassiska rislampan som vi nu har ovanför soffbordet. Snyggt!

Vi har haft nöjet att ha min mamma och pappa här hos oss i eftermiddag och kväll. I morgon firar dom 45-årig bröllopsdag, så det kändes bra att kunna bjuda på lite middag och vin. Grattis i förskott :o)!

Nu är Maja med sin kompis Matilda i sitt rum och tittar på tv och äter popcorn. Matilda sover här i natt. Wille hänger hos mig just nu och är förhoppningsvis snart trött nog för att somna (han sov dessvärre middag, så han är klarvaken...).

Lite slötittande på tv och sedan god natt!

Kram Eva

14 maj 2010

Jobb

Klämdag idag. Jag jobbar. Det är tyst på telefonen. Några enstaka mail kommer in. Jag har gjort alla "måsten". Inte lönt att följa upp offerter, ingen är på plats ändå. Nä, men jag ska kanske ta och gå hem.

Igår såg jag och barnen "Alvin & gänget 2". Hur kul som helst. Dom är ju för sköna med sina skämt som bara vi "vuxna" förstår. Jag skrattade på fler ställen än Maja *haha*. Å andra sidan var ju Staffan och hon på premiären på bio och såg den, så hon visste ju vad som skulle hända.

Mycket trevlig familjeunderhållning!


Ikväll blir det vanlig hederlig fredagskväll, med god mat och gott vin och "krypa upp i soffan"-kväll med familjen.

I morgon ska det uträttas ärenden med mera.
söndag är det sköthäst så då står stallet på schemat + lite annat.

Önskar er alla en härlig helg!
Kram Eva

12 maj 2010

På väg hem


Så, då var man på väg hem igen. Mycket skönt. Borta bra men hemma är verkligen bäst. Jag har konstaterat flera gånger att jag är urtypen för "hemmamänniska". Jag är inte alls glad över att åka bort. Inte ens över dagen. Jag längtar helt enkelt hem. Hem till min kära make och mina härliga ungar. Jag får till och med ont i magen pga inre stress. Det är ju inte klokt egentligen. Kanske är det sunt och kanske jag bara ska vara lycklig. Men nog känns det olustigt att hela tiden ha en olustkänsla i magen.

Men, nu är jag på väg hem och sitter på tåget som skumpar till höger och vänster och gör mig lätt illamående igen - hehe...
Varberg nu. Lika regnigt här som i Göteborg. Fy fasiken vad det har regnat hela dagen. Det har inte spelat mig någon roll för jag har ju suttit inomhus hela dagen på utbildning. En bra sådan förresten! Men, min hemlängtan har ju inte blivit mindre av att inte ens solen kunde titta fram.

När jag kommer hem ska jag kasta mig handlöst in i en taxi och åka hem. Ta på mig myskläderna och försöka få in känslan av att vara ledig i morgon. Tyvärr jobbar jag på fredag igen... Hade varit skönt med långledigt igen. Men, men nästa gång är det min tur igen.

Nu ska jag luta mig tillbaka och besöka lite bloggar. Önskar er alla en jätteskön onsdagkväll och njut om ni är lediga & ta hand om er!

Kram Eva

Skoj!

Ha, min "favorit" Maria Montazami har startat en blogg på Amelia. Se här

Kram Eva

Tågblogg

Så sitter jag här, lite lätt illamående, på tåget mot Göteborg. Inte illamående pga sjukdom, utan snarare pga att tåget ryster så hemskt fram och tillbaka. Jag är nog inte på humör för att njuta av tågresa idag, men jag gör mitt bästa.


Känns lite deppigt att åka hemifrån idag när många bara jobbar halvdag och dagis stänger 15.00. Själv är jag inte hemma förrän vid 21-tiden ikväll och har jag otur sover barnen. Förhoppningsvis är dom vakna så att jag kan krama dom ordentligt.


Har precis läst en artikel i Amelia om pedofili och även om en mamma som var pedofil. Faktum är att jag inte kunde läsa hela artikeln. Jag mådde illa. Fy fan säger jag bara - folk som misshandlar barn borde dömas till döden genom tortyr. Jag är den förste som skriver på för dödsstraff i ett sådant här läge.


Nähä, nu behöver jag gå på toa. Måste jag logga ur, plocka ner datorn i väskan igen och ta med mig allt på toaletten? Nja, mina medresenärer ser ganska så harmlösa ut (skenet kan bedra, jag vet) och var ska dom ta vägen om dom snor mina grejor? Upp på taket på tåget kanske? Som i värsta filmen?


Okej, nöden har ingen lag. Jag måste helt enkelt.

På återläsande!


Kram Eva

11 maj 2010

Förlorare

Fy så dålig jag är på Buzz.... Jag förlorade stort mot Maja. Kul att kunna glädja henne en sådan här trist dag.

Jag är ingen dålig förlorare...morr...

Kram Eva

Hosta


Tyvärr är inte Majas hosta mycket bättre, så vi är hemma idag också. Tråkigt nog har jag själv fått huvudvärk nu, men hoppas bara på att det är vätskebrist eller så... Har inte tid att bli sjuk.


Ska iväg en runda till apoteket nu och handla lite hostmedicin till Maja. Sen tror jag vi tar ett parti Buzz och slänger oss på soffan.
I morgon bitti så bär det av till Göteborg på utbildning för min del. Tidigt, tidigt.... Men datorn följer med så en liten arla morgonblogg blir det nog. Om jag lyckas klura ut hur det fungerar med datorn på tåget - var loggar man in... Går man in på SJ´s hemsida?
Nä, dags för en Alvedon och mot apoteket!
Kram Eva

10 maj 2010

Vab

Som sagt, är hemma idag och vabbar för både Maja och Wille. Båda känns så pass friska att dom kan gå på dagis och i skolan i morgon. Natten har varit lugn tack & lov. Men hostan är kvar.. Jobbig sådan faktiskt, men det blir nog bra.

Wille går här hemma och skrotar i sina "kallingar" (vi övar på att bli blöjfria, något han är stor motståndare till. Men vi tar det lugnt, som Tessan sa; det är ganska ovanligt att se en fullvuxen karl i blöja hehe) Kanske ni också har sett den där dokumentären för många år sedan? Ja, om man säger så här då; i normala fall är det ovanligt att se vuxna karlar i blöja hahaha.
Under tiden han skrotar, så spelas det hårdrock både på trummorna (stackars trummor, det finns snart inget kvar att slå på) och på elgitarren. När han blir lite trött, så sätter han sig isoffan och tittar på barnprogram på TV´n.

Maja skrotar också. Hon har hittat "Highschool Musical 3" som hon bara hade sett på 5 gånger... Så den kollar hon på nu.

Jag då... jo, jag har snart dragit ut allt från vårt förråd under trappan..... Det enda ställe vi inte rensat på och jag fick frispel igår när jag inte ens kom in i förrådet.

Snart blir det en promenad till affären för att handla mjölk. Återkommer under dagen!
Kram Eva

9 maj 2010

Söndag och det är kväll

Det är en trött familj här hemma. En familj som inte vill vara sjuka längre. Än så länge är jag frisk, men Maja och Wille hostar räääligt fortfarande. Ska strax gå ner och se om jag kan hitta en hostmedicin till Maja så att hon får sova inatt.
Ja jag också för den delen - först fick Wille ett kruppanfall i natt och när vi äntligen fick honom att somna om (ljust ute och jag bestämde mig då för att skaffa mörkläggningsgardiner!) så kommer Maja tassandes.
Då kan inte hon sova för hon är så varm. Känner på pannan och då kokar hon! In på rummet och öppnar fönster och tar en blöt handduk på pannan plus Ipren. Tillbaka i sängen igen, då fick jag ont i örsnibbarna (men hallå....) och fick ta av mig mina örhängen och tappar då den ena ploppen som jag förgäves letade efter (hittade den dock i morse när jag ryste alla sängkläder) gav upp och la huvudet på kudden....
10 minuter senare ska Simon på dass... och då vaknar jag igen. Men otroligt nog sover vi ett par timmar till efter detta.


I morgon vabbar jag med barnen.

Sov gott!
Kram Eva

8 maj 2010

Synd

Det är lite synd om oss här hemma - vi har sjukstuga här. Maja ligger med feber och ont i halsen, Wille han vaknade i natt med hög feber och falsk krupp - så det var till att sätta sig vid fönstret insvepta i täcke och få Wille till att hålla sig lugn och stilla. Det gick bra, så vi bäddade ner oss alla fyra (Maja också som vaknade) i sofforna och tittade på TV. Då var klockan 03.20.... Kan säga att vi sov länge i dag. Staffan mår också dåligt och Simon har nu sovit två dygn i sträck och börjar röra på sig idag.

Dagen har varit lugn och inte speciellt händelserik. Jag och min mamma var nere någon timme på Bonnamarknaden här i byn och hittade lite roliga saker.

Men, nu sitter vi här igen i soffan och "hänger", men det är skönt. Man behöver ju inte tvunget göra något hela tiden, och när man är sjuk så orkar man helt enkelt inte.

Hoppas ni har en skön lördag!
Kram Eva

7 maj 2010


Till er alla från oss alla;
Ha en härlig fredag!
Kram Eva

Regn..



Det är så vansinnigt tråkigt med regn, att jag bara måste sätta in en bild där det inte regnar.. Bild från min trädgård i somras.

Längtar verkligen till sol och värme och blommande bloommor och samkväm vid grillen. Eller varför inte med en bra tidning uppkrupen i utesoffan med något gott och svalkande att dricka. Eller så lägger man sig ner i utesoffan och lyssnar på fågelkvitter..

Ja, en sak är säker. Det är mycket mycket lättare att le när solen skiner!
Kram till er alla

Svårt att fota och filma

Det var ett jättebra framträdande igår med 3-åringarna. Så söta så söta att man kan äta upp dom. Tyvärr var det lite svårt att ta foto och filma och klappa samtidigt, för teatern varade bara i några minuter. Men några foton kan jag bjuda på!

En teaterscen var "Fem små apor". "Fem små apor hoppade i sängen, en trilla ner och slog sitt lilla huvud. Mamma ringde doktorn och doktorn han svarade "inga små apor får hoppa i sängen".
Detta gjorde dom fem gånger och varje gång var det en liten apa som ramlade och slog huvudet och så ringde dom doktorn.


Rasmus och Wille "hårdrocksaporna" . Dom vill först inte klä ut sig alls, men om dom kallades för hårdrocksaporna så gick det bra... hehe
Wille i sina svarta kläder och öron.

Prisutdelning!

Små filurer!



Efter teatern så åt vi lite ost, kex, vindruvor och drack cider. Härligt!!
Tack mamma för att du följde med Maja så att vi kunde vara med på denna härliga kväll.
-----------------------
Jaha, i helgen är det Bonnamarknad i Staffanstorp och det är väl meningen att vi ska gå dit. Men man är ju inte jättesugen idag i alla fall nu när regnet bara öser ner och det är kallt ute. Ja, inne också för den delen..
Vi får väl se vad som händer idag. Kanske det bara blir fredagsmyyyyys? Ja, det är ju inte fel det heller.

Hur spenderar ni andra er fredag?
Kram Eva

6 maj 2010

Ingen ridning

Det blir ingen ridning för min del idag. Mormor är snäll nog och följer med Maja dit. Jag och Staffan ska gå på teater!
Inte vilken teater som helst, utan dagisteater med Wille :O).

Undrar om han skall spela hårdrockare...hehe.. Han skulle vara klädd helt i svart, så risken/chansen finns ju.

Spännande! Bilder kommer (hoppas jag)

Kram Eva

5 maj 2010

Inspirationsbilder inför

Detta är underbara bilder tycker jag.
Här hittar jag inspiration inför att "fixa och dona" med uteplatsen.



Bilderna är lånade från alltihemmet.se
Visst ser det mysigt ut med all textil?

Ett härligt utekök

Titta, är det inte fint?

Snacka om att jag längtar efter att få flytta ut vardagsrummet till uteplatsen.
Kram Eva




Dille


Jag har fått dille på Plopp Saltlakrits! Den är så himla god och det finns många av dom i närheten av mig.... Typ 18 steg bort (jo, jag stegade precis... hehe). Inte bra för figuren!
Kram Eva

Det blev bra!


Det var himla trevligt med homeparty igår. 13 tjejer/tanter/damer/flickor eller vad man vill kalla oss, var vi som klämde och kände på massa fina saker. Kul!
Det blev ett litet hål i plånboken, men det var ju sååå fina saker. Farligt att se hur bra allt passar till ens hem......
Det var jätteroligt att ni kom!!

Ikväll har jag inget inbokat och det är jätteskönt. Jag ska powerwalk´a 60 minuter, men det gör jag inte förrän sent tror jag. Eller så gör jag det direkt när jag kommer hem, så kan jag ta hand om nattning av barn idag. Det är så mysigt att krypa upp i soffan med ett barn på varje sida och bara myskramas och titta på TV ihop.

Nu vill jag hem kände jag!
Ha en skön ondag!
Kram Eva

4 maj 2010

Tisdag

Ikväll kommer det många trevliga människor hem till mig :O). Jag har "homeparty" med inredningsdetaljer från ett företag som heter Zelected By Houze. Ska bli himla spännande och se vad dom har att erbjuda.


En tjej kommer hem till mig en timme innan det börjar och pysslar och donar och sätter fram saker och dukar bordet mm.

Hoppas det blir trevligt!
................................................
Igår var det powerwalking i 60 minuter. Jättskönt är det, men det är lite svårt att hitta rundor som är inspirerande. Man kan ju inte (jag kan inte) bara gå för att jag ska gå - jag vill ju titta på något också. Dock förundras jag över hur långt man kommer på sina minuter. Jag kommer långt utanför orten till det lilla samhället jag bodde innan. Och att gå dit är jätteskönt, för det är riktigt på landet med massa hästar och andra djur och hur lugnt och skönt som helst.
Kvällen avslutades precis likadant som alla andra vardagskvällar... jag somnar i soffan..

Ikväll blir det ju ingen promenad, men i morgon är jag igång igen med nya krafter. Ska försöka komma iväg på ett ordentligt träningspass nästa vecka. En genomkörare med Bodypump eller Bodybalance känns rätt.


Kram Eva

3 maj 2010

Helgen i text


Underbart kuddfodral som fick följa med mig hem!


I fredags fick jag ett presentkort från företaget där jag jobbar. Anledningen är att jag vann "månadens säljare" i mars!
Jag fick ett presentkort på Fridas Gård (jepp, mina arbetskamrater känner mig :o)..).

Jepp, ett till kuddfodral som jag köpte!


I lördags var vi därför tvungna att styra kosan dit! Vi hade till och med tagit med oss "mutpåsar" till barnen så att dom inte skulle klaga. Kanske inte deras typ av affär......


Men definitivt min!




Är det inte en härlig magnetalmanacka så säg?! Den hänger numera i mitt kök.


Vi spenderade ett tag i affären och ville ha både det ena och det andra. Men då vi inte är klara med vårt vardagsrum så sparade vi lite på presentkortet till kommande dagar. Det är så härligt att komma till Fridas Gård och till Therese som äger butiken och som har den hemma på sin underbart fina gård. Man blir så väl omhändertagen och dessutom bjuder hon på gott kaffe! Ett besök dit gör aldrig ont!

Vi var lite lite bakis i lördags, så när vi var klara där så körde vi hem till soffan en stund... Avslutade dagen med att cykla en lååång runda med barnen ut till ett av våra gamla hus. En skön tur!
---------------------
Igår var vi hemma mest hela dagen. Jag var och hälsade på lill-plutten Gabriel och hans föräldrar. Tyvärr sov den lille krabaten, så jag fick inte kelat med honom. Men det gör jag en annan dag. Ett bedårande sött barn!

Var hos mamma och pappa en stund, storhandlade, tvättade, strök en hög med kläder, lagade mat, powerwalking 60 min och avslutade med att somna i soffan.... En vanlig söndag!

--------------------

Ikväll är det utvecklingssamtal med Maja.

Kram på dig
/Eva

2 maj 2010

Unicef

Sitter självklart och tittar på Humorgalan på TV4 - UNICEF´s insamling för "varenda unge".

unicef-varenda-unge-150x150


Jag är en stolt världsförälder - är du?


Önskar er alla en skön fortsättning på söndagen.
Ta hand om er!
Kram Eva

1 maj 2010

Dagen efter Valborg

Vill bara visa hur himla mycket gott man kan få ihop om man har "knyt-fest".

Mums!!Härligt!

Mmm det vattnas i munnen igen

Underbar tacogratäng.

Det var en himlans trevlig valborg - tack alla ni som kom och hade skoj med oss! Vi åt och drack och åt lite till och åt god kladdkaka (missade att ta foto på det) och en massa gott. Vi tittade på majbålet och "sjöng" in våren... eller ja, kanske inte vi.
En himla trevlig Valborgsmässoafton!!

Kram Eva




Bästa dagen

  Idag är bästa dagen på veckan! Jag gillar verkligen fredagar 💕Själv känner jag mig alltid mycket gladare och det tycker jag gäller alla a...